Mastürbasyon erken boşalma yapar mı?

Mastürbasyon erken boşalma yapar mı?

Bu yazımda çok önemli bir yalnış inanışa ve ilginç bir duruma yer vermek istedim. Mastürbasyonun erken boşalmaya neden olduğu ile ilgili yalnış inanışın neden artmaya başladığını bana başvuran yüzlerce danışanımdan edindiğim bilgilerle çözdüm sanıyorum.

 İnternette aslında oldukça iyi niyetle yazılmış olan “suçlulukla yapılan mastürbasyon erken boşalmaya neden olur” yazısını okuyan binlerce insan mastürbasyonun erken boşalmaya neden olduğu algısına kapılmaktadır. Aslında burada vurgulanmak istenen ergenlik döneminde suçlulukla, aceleyle ve bir an önce boşalayım kimseye yakalanmadan yaklaşımı nedeniyle boşalmadan önceki hislerin farkedilemesine bağlı kişinin erkenden boşalmaya başladığıdır. Yani suçluluk yaşanmayan, rahat bir ortamda, özel ve kilitli biro dada yapılan mastürbasyon erken boşalmaya neden olmaz tam tersine boşalmanın daha kontrollü sağlanmasına yardımcı olur.

Diğer bir yalnış inanışda evlendikten sonra mastürbasyonun bırakılması gerektiği yönündedir. Her gün mastürbasyon yapan biri bu inanışla mastürbasyonu birden bıraktığında ve eşiyle haftada 1-2 kez ya da daha az ilişkiye girdiğinde erken boşalması tetiklenebilir.

Sonuç olarak mastürbasyon yapıldığında erken boşalma oluştuğu ile ilgili bilgi yalnış görünmektedir. 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu

Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 1965 yılında Adana'da doğmuştur. Liseyi Tarsus Amerikan Lisesi'nde bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp dokotru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Psikiyatri Uzmanı olmuştur. 1 yıl boyunca Tavistok'da Cinsel taciz tedavisi ve Londra Psikiyatri Enstitüsü'nde “Evlilik ve Cinsel Terapileri” eğitimi görmüş olan Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU,  Evlilik ve Cinsel Terapileri hakkında 20’den fazla bilimsel yayın ve makale sahibidir. Ayrıca “Erken Boşalmada Kendi Kendine Tedavi" adlı bir kitabı ve “Kadın Cinsel Sorunları” ile ilgili baskıda olan ikinci bir kitabı bulunmaktadır. 1997 yılında cinsel rollerle ilgili yapmış olduğu bir projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 15 yıldır Cle ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Erken boşalma sebepleri
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Adana - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube