Lpg ve pressoterapi cihazlarının yararları

Lpg ve pressoterapi cihazlarının yararları

Pressoterapi ya da lenfatik direnaj nedir: Vücudumuzda, kan dolaşımı yanında lenf(akkan) dediğimiz bir sıvının da dolaşımı vardır. Lenf dolaşımının ve kan dolaşımının aksaması vücutta ödeme (şişliğe) neden olur. Ödem oluşmasını kolaylaştıran nedenler ve hastalıklar çok sayıdadır. Günlük hayatta, kilo problemlerinde, en sık karşılaşılan ödem nedenleri şunlardır:

· Aktif kas aktivitesinin olmadığı hayat tarzı

· Uzun süreli oturmalar, uzun seyahatler, uzun süre ayakta kalmak

· Aşırı tuz veya tuzlu gıdaların alımları

· Hormonal değişimler(adetlerin belirli dönemleri), gebelik, bazı hormon ilaçlarının ve gebelik önleyici haplar veya hormonal sistemlerin kullanılması

· Uygunsuz beslenme tarzı

· Sıkı elbiseler

Günlük hayatta vücudun alt yarısında oluşan ödem ile savaşmak için aktivite artışının/doğru beslenmenin yanında elimizde artık bilimsel etkinliği ispatlanmış cihazlar/uygulamalar vardır:

1. LPGÒ ya da tam adı ile LPGÒ-Cellu-M6Ò cihazı

2. pressoterapi ya da lenfatik drenaj cihazı

Her iki cihaz da vücuttaki dolaşımı düzeltmek, ödemle savaşmak ve böylece selüliti azaltmak/gidermek için etkili sonuçlara sahiptir. Doğru beslenmeye geçiş ve aktivite artışı ile kilo verme girişimi sırasında profesyonel düzeyde rehabilitasyon şansı sağlarlar. Yaptıkları iş mekanik etki ve refleksoterapik etki ile kan ve lenf dolaşımındaki blokajları gidermektir. Blokajların yani engellemelerin giderilmesi ile neler düzelir:

· Selülit tedavisi yanında, selülitlerin oluşumu-gelişimi engellenir

· Etraf dokulardaki blokaj(duraksama/yavaşlama) sırasında oluşan, metabolik artıklar, vücuttan uzaklaştırılır

· Metabolik artıkların oluşturduğu yorgunluk-halsizliğin giderilmesi ile vücutta hafiflik-dinçlik oluşur. Uygulamaları rahatlama ve mutluluk verici-zevk vericidir.

· Ödem/selülitin giderilmesi ile vücutta şekil bozuklukları düzelir, estetik görünüme kavuşulur

· Kan dolaşımının hızlanması ve daha homojen olması ile tüm vücutta dengeli bir enerji dağılımı ve tüm fonksiyonlarda iyileşmeler olur. Metabolizmayı hızlandırıcı etki oluşur.

· LPGÒ ve pressoterapi, toksinleri atmak, aşırı sıvı birikimini uzaklaştırmak, selülitleri tedavi etmek ve istenen vücut şekline kavuşmakta bilimsel uygulamalar olarak yer alırlar.

Uygulama sıklığı kişinin ihtiyaçlarına göre haftada 1-2 seanstır. Cilt ve cilt altı dokuların terapilerinde ideal süre 3 aydır, en az 3 ay boyunca seanslara girmek uygundur. Tedavi sonrasında en az ayda bir kez kontrol seansları ile elde edilen sonuçların, koruma altına alınması yerinde olur. Unutmayınız, arabamıza gösterdiğimiz periyodik bakımlardaki özeni sağlığımıza da gösterelim; kaliteli ve uzun yaşamanın yolu kendi sağlığımıza göstereceğimiz özen ile olur...

Her iki cihaz ile yapılan uygulamalarda hiçbir ağrı yoktur aksine çok zevkli ve dinlendirici-enerji verici uygulamalardır.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Selim Komar

Etiketler
Lpg ve pressoterapi cihazlarının yararları
Uzm. Dr. Selim Komar
Uzm. Dr. Selim Komar
Trabzon - Anestezi ve Reanimasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube