Liposuction (yağ alma) tedavisi

Liposuction (yağ alma) tedavisi

Liposuction, karın, uyluk, kalça, sırt, ön boyun, kol ve göğüs gibi vücut bölgelerindeki yağları ortadan kaldıran bir yağ alma işlemidir. Bu alanlar genellikle “sorunlu bölgeler” olarak tanımlanır, çünkü yağ birikintileri, bir kişinin kendi yapısı için ideal kilosunda olmasına ve sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz de dahil olmak üzere sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarına sahip olmasına rağmen kalmaya eğilimlidir. Hem kadınlar hem de erkekler liposuction sonrası daha fit ve fazlalıkları gitmiş olarak görebilirler.

VASER Sistemi ile Ultrason Destekli Liposuction (UAL) ne demektir?

Ultrason Destekli Liposuction (UAL, VASER® ultrason cihazını, vücuttan emilmeden önce yağın sıvılaşmasını sağlayan ultrason dalgalarını veren bir tekniktir.) VASER sistemi, cerrahın daha fazla yağı güvenli bir şekilde çıkarmasına izin verir, cerrahi sırasında daha az kan kaybı ve diğer liposuction teknikleri ile karşılaştırıldığında daha az ameliyat sonrası şişlik ve morluklara neden olur.

Kimler liposuction için uygun adaydır?

Kişinin genel sağlık durumunun uygun olması, sağlıklı bir kilo aralığında olması, son birkaç ayda sabit bir kilosu bulunmalı , sıkı ve elastik bir cilde sahip olmalıdır. Ayrıca uygun diyet ve egzersize rağmen vücudunda istemediği yağ birikmeleri olan kişiler liposuctiondan faydalanır. Hamile veya süt veren kişilere liposuction yapılmaz.

Liposuction nasıl yapılır?

Liposuction ayaktan yada yatarak yapılır. Genellikle hastalar işlem sonrası taburcu edilirler ancak işlem sırasında çok büyük miktarlarda yağ alındığında gece boyunca hastanede kalmayı gerektirebilir. Kullanılan anestezi tipi, hastaya (yaş ve sağlık durumu) ve alınacak yağın miktarına bağlıdır.

Ameliyattan önce liposuction yapılacak alanlar dikkatlice belirlenir ve işaretlenir. Alınacak yağ miktarı kadar özel ilaçlı serum liposuction alanlarına verilir, daha çok küçük bir kesiden bir kanül (ince içi boş tüp) sokulur. Kanülle alınan yağ dışarı çıkarılır. Yağ çıkarma işlemi tamamlandığında, kesiyi kapatmak için çok ince bir dikiş atılır.

Liposuction sonrası süreç nasıl gelişir?

Ameliyattan sonra şişlik ve morarmaları hafifletmek için baskılı korse giyilir ve birkaç hafta boyunca kullanılır. Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün için hafif ve orta derecede rahatsızlık hissedilir, ağrı kesicilerle bu tedavi edilir. Ameliyattan sonraki ilk gün yürümeye başlanılır, çünkü yürüyüş vücudun her yerinde kan dolaşımına yardımcı olur ayrıca şişkinlikleri azaltır. Çoğu liposuction hastası beş ila yedi gün sonra sedanter işe (ofis işi gibi) gidebilir ve iki hafta sonra hafif egzersiz yapabilir.

Ameliyat sonuçları yavaş, yavaş kendini göstermeye başlayacaktır ama düzelmeler hemen fark edilir. Tam sonuçlar ameliyattan altı ay sonra görülür.

Liposuction etkisi ne kadar sürer?

Yağ hücreleri çıkarılmasından dolayı liposuction sonuçları kalıcıdır. Bununla birlikte, liposuction yaptırmak, gelecekte kilo almayacağı anlamına gelmez, ancak alınan kilolar, liposuction ile tedavi edilen bölgelere yağ birikimi olarak geri dönmekten ziyade, genel vücut çevresine daha eşit bir şekilde dağılacaktır.

Liposuction işlemi ağrılı mıdır?

Hayır. Tedavi bölgelerine, işlem sırasında uyuşturulacak şekilde lokal anestezi verilir. Buna ek olarak, herhangi bir ağrıyı hafifletmek için ya ek lokal anestezi verilir ya da genel anestezi verilir.

Liposuction sonrası iz kalır mı?

Liposuction genellikle 2-3 mm kesilerden yapılır ve bu kesiler doğal vücut çizgilerine yada görünmeyen yerlere örneğin göbek deliğinin içine yapıldığından dolayı belirgin iz kalmaz.

Liposuction, selüliti tedavi eder mi?

Liposuction bir dereceye kadar selülit görünümünü düzeltir ve azaltabilir, ancak selülit için etkili bir tedavi değildir.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ali Teoman Tellioğlu

Prof. Dr. Ali Teoman TELLİOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1983 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1990 - 1996 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Ayrıca 1998 yılında Japonya Showa Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümünde konuk araştırmacı olarak görev almıştır. Ankara Numune Araştırma ve Eğitim Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik cerrahi bölümünde 1996 ve 1998 yılları arasında Başasistan ve 1998 yılında Ankara Onkoloji Hastanesinde uzman doktor olarak,  1998 – 2000 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Cerrahi ABD’de Yardımcı Doçent olarak gör ...

Etiketler
Yağ
Prof. Dr. Ali Teoman Tellioğlu
Prof. Dr. Ali Teoman Tellioğlu
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube