Lazerle diş beyazlatma hakkında

Lazerle diş beyazlatma hakkında

Daha beyaz dişler daha parlak ve daha güzel bir gülümseme her bireyin talep ettiği özgüven arttırıcı bir güzellik göstergesidir. Lazerle diş beyazlatma ağız ve diş sağlığına önem gösteren ,ağız hijyeni iyi olan ön dişlerinde kırık – çatlak – büyük dolgu gibi durumların olmadığı her bireye yapılabilir. Lazerle beyazlatma işlemi uygun ajanlarla ve uygun dişlere yapıldığı zaman dişlere herhangi bir zarar vermez , hasta konforunu bozmaz.

LAZERLE DİŞ BEYAZLATMA ÜCRETİ NE KADARDIR ?

Lazerle diş beyazlatma yapılırken işlem ücretini belirleyen birkaç etken vardır. Bu etkenleri şu şekilde sınıflandırabiliriz.
* Diş eti tedavisi , diş taşı temizliği gerekiyor mu ?
* Dişlerin mevcut rengi nedir ? Kaç seans beyazlatma yapmak gerekiyor ?
* Dişlerde eski restorasyon var mıdır ?
* Kullanılacak beyazlatıcı ajan nedir?

Diş beyazlatma işleminden önce hastada varsa diş eti problemleri ortadan kaldırılmalıdır. Diş eti kanamaları gingivitis ve periodontitis gibi diş eti hastalıkları olan bireylere beyazlatma yapılamaz. Önce bu problemler ortadan kaldırılır ardından beyazlatma işlemi gerçekleşir. Diş eti tedavi ücreti beyazlatma ücretinden bağımsızıdır.
Dişlerin mevcut rengi bazen oldukça koyu olabilmektedir. Hastanın doğal olarak dişlerindeki dentin tabakasının kalınlığı ile oluşan bu sarı rengin daha beyaz bir hal alabilmesi için standart protokolde uygulanan iki seans beyazlatma yerine 3 veya 4 seans beyazlatma gerekebilir. Bu durum da standart beyazlatma ücretlerini arttırır. 
Dişlerde eski restorasyon varsa diş beyazlatma sonrası bu dolguların rengi değişmez. Beyazlatma sonrasında dişin elde edilen yeni rengine göre dolgular daha beyaz bir rengi ile değiştirilmesi gerekir. Bu dolgu değişimi diş beyazlatma ücretinin dışındadır.
Kullanılacak beyazlatıcı ajan ile ilgili geniş bir seçenek skalası mevcuttur. Bu skalada tabi ki iyi markaların beyazlatıcı ajan ücretleri daha yüksek olup beyazlatma etkinlikleri çok daha iyidir.

Bu makale 2 Haziran 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Ali Kılıç

Dt.Ali Kılıç, Ege Üniversitesi'de başlamış olduğu eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş hekimi unvanı almıştır. Aynı yıl Hollanda’nın Nijmegen şehrinde bulunan Radboud Üniversitesi’nde cerrahi ve estetik diş hekimliği üzerine eğitim almıştır. 

Dt.Ali Kılıç, İzmir Karşıyaka'da bulunan Özel DentaPoint Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Dt. Ali Kılıç
Dt. Ali Kılıç
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube