Lazer akupunktur ile her yaşta obezite tedavisi

Lazer akupunktur ile her yaşta obezite tedavisi

Soft Lazer ile Obezite Tedavisi

 

Bu uygulama Modern Tıp ve Tamamlayıcı Tıbbın verimli bir kombinasiyonudur diyebiliriz.”Doğal yollardan tedavi” ,felsefesinin sağlam yapı taşlarına basarak , gün  güne ilerleyen Teknoloji den yararlanarak ,maksimum sağlığa kavuşmanın en zararsız yollarını bulmak biz hekimlere düşmektedir.

 

Lazer Akupunktur da  kullanılan Lazer‘in ,başka adları’’ Soft Lazer’’, ‘’ Cold Lazer’’ ve ışık tedavisi( light therapy) dir.


Soft Lazer tedavisinde , düşük güç ( low- intensity) ve ISISIZ olan (non thermal) bir ışın kullanılmakta.. FDA ( U.S Food Drug Adminstration ) tarafından onaylanmış bu teknoloji yan etkisiz ,ağrısız , invazif olmayan ve en önemlisi çok yönlü onarıcı etkiye  sahip olduğundan dolayı Avrupa ve Amerika da popüler hale gelmekte.

Araştırmalara göre Soft Lazer ışınları dokulara nüfuz ettikten sonra bozulmak üzere olan hücreler tarafından emilir,ve onarım prosesini hücresel bazda başlatır . Alınan yiyeceklerin enerjiye dönüşmesini kolaylaştırarak metabolizma yükselir ve aşırı yağ birikmesi önlenir.Besinlerin uygun hazm edilmesi hazımsızlığı ortadan kaldırır. Özel Vücut ve kulak noktalarınından uygulanarak  kilo vermek daha başarılı ve kalıcı bir şekilde gerçekleşir.

Lazer Akupunkturun  stresi  azaltma, negatif duyguların kontrolü gibi etkileri de kilo vermeye çalışan kişilerde daha başarılı sonuçlar almaya yol açar.

Stres her ne kaynaktan olursa olsun ( hayat şartları, aile ilişkileri, iş sorunları vs), beynimizi, ağzımızı,midemizi, karaciğeri, dalak , pankreası aşırı faaliyete itiyor. Sonuçta stresli olduğumuzda    ( genelde) daha fazla yemek isteği duyuyor ve yavaş yavaş kilo alıyoruz. Bu günkü modern  hayat şartlarında ister istemez, ne kadarda fiziki işler açısından  rahat görünürsekde  bu hızlı değişimlere adapte olup ayak uydurmamız bile fark etmeden büyük bir stres kaynağı oluşturmaktadır.. Dış stresleri azaltma gibi bir şansımız olmadığından, iç güçlerimizi strese karşı , harekete geçirmek zorundayız.

21. yüzyıl insanının psikolojik ve onun devamında bedensel olarak ortaya çıkan bir çok hastalığını, sadece ilaçlarla çözülemeyeceğini  yaşıyor ve duyuyoruz.Bence Tamamlayıcı Tıbbın( Akupunktur, Lazer Akupunktur, Hipnoz vs )bu doğal onarıcı ve iyileştirici gücünden Beden –Beyin-Ruh  üçlüsünün güçlendirmesi için yararlanmak  gerekir. Evinize doğru araba sürerken şiddetli yağmura yakalanırsanız silecekleri açmazsanız her günkü gittiğiniz yolu bile şaşırabiliriz.Bunun için Strese karşı da tedbir almalıyız .

 

Kilo Fazlalığı Sağlığımızı Nasıl Etkiler:

 

Obezite nin görsel açıdan hastayı kendini kötü hissetmesinden çok daha önemlisi sağlığa ciddi zararlar verebilmesi ve bu sayede hayat kalitesinin gittikce düşmesidir.

 

Obeziteyle oluşma riski artan hastalıklar:

 

Diabet ( type ll) in obez kişilerde görülme şansı normal kişilere göre 2 kat artar.
Safra kesesi hastalıkları
Osteoarthrit ( kıkırdak ve kemiklere dejenerasyon).
Uyku apnesi
Astım
Kanser ( bayanlarda rahim, kolon,böbrek,safre kesesi, ve menopoz sonrası meme kanseri) erkeklerde ise (kolon, rektum, ve prostat kanseri)
Gebelik Komplikasyonları,
Period düzensizlikleri,
Hirsutizm ( vücut ve yüz bölgesinde aşırı kıllanma)
İdara kaçırma ( stres incontinence)
Cerrahi riskinin artması,
Psikolojik problemler( pnsycosocial)
Kardiovaskular hastalıklar ve erken ölüm. 
 

Kime kilolu diyoruz  ?

Vücut Kilo Endeksi(Body Mass İndex): ni hesaplayarak ve normal sınırlarla karşılaştırarak,kilolu(overweight) veya obez(obese) olup olmadığımızı anlayabiliriz.

Bu rakamlara bir göz atalım ;  

                               

                                Zayıf       <18

                          Normal     =18-24(arası)                       

                          Kilolu       =24-30(arası)

                          І .derece Obez     30-40

                          И.derece Obez     >40

 

 Bel çevresi ölçümü:

 

Normalın ustunde olan kişilerde kalp ve damar hastalıkları riski artmaktadır ;

 

Kadınlarda                                                                         Erkeklerde      

                                                                                                                Normal        <94 cm

                  Normal         <80 cm                                                             Riskli           90-102cm

                  Riskli             = 80-88 cm arası                                            Yüksek Riskli > 102 cm

                  Yüksek Riskli  >88

                 

     

                                       

Lazer Needle’in  Obezitedeki etkileri :

Araştırmalar Laser Akupunkturun zayıflamada önemli bir yere sahip olduğunu açıklıyor. Uygulama ,doğru yapıldığında bu etkiler ışığında kilo vermeyi sağlar.

 

·        Merkezi sinir sisteminde ( CNS) açlık merkezini bastırarak iştahı azaltır.

·        Hypothalamusta( CNS) da ventromedial nuclei faaliyete geçirip, zindelik ve canlılığı artırır.

·        Kulakta ,vagus sinirinin Avrikular dalını uyararak serotoin  düzeyini kanda artırır. Bu ikisi de mide duvarının düz kaslarını tonifiye eder, neticede geç acıkma ve çabuk doyma hissini sağlar. Mide yanma – ekşime hissi azalır.

·        Bağırsakların hareketleri salgılanan serotonin sayesinde düzenlenir.

·        Akupunktur tedavisi sonrası, beyinde salgılanan endophin ( mutluluk hormanu) ve dopamin sayesinde stres ve depresyon belirtileri ortadan kalkar.

·        Çalışmalar ,Laser Akupunktur tedavisinden sonra beta enderphinlerin kanda yükselmsi ve takiben lipolithic (enerji sağlanması için yağ dokusunun harekete geçmesi) prosenin başlanmasını açıklıyorlar.( International Journal of nevroscience 2006Mehmet T.Cabioğlu)

 

Lazer Needle Obezite tedavisi  ne kadar sürer?

 

Ayda 3-4 kg kilo vermek hedeflenir. Bu hızın üstüne çıkmak , vücut metabolizmasına zararlı olabilir. Tedavi süresi tamamen kişinin vereceği kilo miktarına bağlıdır.Kilo verme hızımız yaklaşık  ayda 3-4 kg ayda ise 10 kilosu fazla olan bir kişide 2-2,5 ay gibi bir tedavi periodu ön görülür. Seanslar haftada 1 veya 2 kez hedeflediğimiz kiloya ulaşana kadar yapılır. Hedef kiloya ulaştıktan sonra koruma pogramına devam etmek eski alışkanlık ve kiloları geri almamak için ilk sene programında , seans araları gitgide uzatılır.İlk senedolana kadar  2. sene 6 ayda bir bile yeterli olabilir.

 

Çocuklarda Obezite:

 

Her geçen sene şişman çocukların sayısı artmaktadır.Hayat tarzının değişmesi yani yedikleri diyet ve fiziki aktivitenin azalması en önemli iki etkendir. Bir obez çocuk 44 kez kardiovaskular risk faktörleri daha fazla taşımaktadır.( yani obezite çocuklukta bile masum değildir). Aslında bu obezite epidemsinin nedeni değişik faktörlerden kaynaklanır. Onlardan bazılar; yiyecek sanayisinin çok kalorili yiyecekler üretmesi( fast foood lar), çalışan annelerin oranında artma ,ev yemeklerinin  yapılmasında azalma ve çocuklara daha az göz kulak olabilmek , teknolojinin ilermesi ve apartman hayatı , bilgisayar, cep telefonu bipod vs)önemli ölçüde fiziki aktivitenin azalmasına neden olmuştur.

 

Neden çocuklarda obezite önemlidir:

 

·        Çocuğun kendine güveni azalır, kendi vücudunun imajı onu hafif de olsa depresyona sokabilir. Bu da davranış biçimini etkiler ve değişik sorunlar ortaya çıkabilir. Okul performansları gitgide düşebilir.

·        Kilolu çocukların (8/15 yaş) % 75 i şişman erişkinler olurlar.

·        Kilolu çocuklarda Diabet, kalp ve dolaşım sistemi hastalıkları riski yaş ilerledikce yükselir.

·        Uyku apnesi kilolu çocuklarda daha fazla görülür.

 

 Hangi Çocuğa Obez diyoruz:

 

(V.K.E) Vücut Kitle Endeksi , vücudun yağ oranını göstergesidir. Kilo (kg) rakamını boyun karesine(mxm)  bölünmesiyle değişik yaş aralıklarında ,normal standartlara göre değerlendirilir.

 

1-2        yaş grubunda  VKE     = 19

2-6        yaş grubunda  VKE     = 18

6-10      yaş grubunda  VKE     = 18-21

10-18    yaş grubunda   VKE      21-26’ arası normal  26 üstü obezite olarak kabul edilir.

 

 

 

Laser Needle çocuk obezitesinde de kullanılabilir mi?

 

Çocuklar, gelişme döneminde oldukları için kalori dengesini çok iyi belirlemek lazım,çünkü çok düşük kalorili diyetler uygulanırsa  kilo vermek hızlanır ama büyüme hızı (boy uzaması)da negatif yönde etkilenebilir.

Bu yüzden ,erişkin obezite tedavisinde olduğu gibi,Lazer Akupunkturun tüm faydalarından yararlanılır(açlık hissi nin kontrol altına alınması,midenin toparlanması vs.),sadece çocuklarda büyüme hızını etkilememek adına,çocuğun yaşına ve hedef  boy ve  kilıosuna uygun ,günlük alınacak Kalorisi belirlenip,diyet listesi hazırlanır.

Esas olarak bu diyette, ağırlık proteinli gidalara verilir ve aşırı karbohidrat tüketiminden kaçınılır.

12-18 yaş arası çocuklarda pozitif hasta –doktor ilişkisi bu yaştaki  gençlerin motivasiyonunda ,diyete uymasında ve uzun vadeli devam etmesinde  çok önemli rol oynayabilir.

Soft Laser çocuklarda her hangi bir yan etki yapmaz ve başka çocuk hastalıklarında (Alerji ,Astım,Gece altını ıslatma)da etkili tedavi yöntemlerinden biri sayılır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Faranak GÜLSOY

Dr. Feranek GÜLSOY, 1967 yılında Tebriz - İran'da doğmuştur. Tıp eğitimini 1994 yılında Tahran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1997 yılında ise Tahran üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlığını almıştır. 1997 yılında İstanbul'a yerleşmiş olan Dr. Feranek GÜLSOY, 1998 yılında Türkiye'de Denklik Sınavında başarılı olarak tıp denkliğini almaya hak kazanmıştır. 2001 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde 1 sene adaptasyon sürecini tamamlamış ve İstanbul'daki mesleki hayatına başlamıştır. 2003 yılında Azerbaycan'daki arkadaşlarının Akupunktur üzerine yaptığı çalışmalarından etkilenmiş olan Dr. Feranek GÜLSOY, bireysel olarak Akupunktur üzerine araştırmalar yapmaya başlamıştır. 2006 yılında Kanada‘'da Akupunktur üzerine, The College of İn ...

Etiketler
Lazer akupunktur
Dr. Faranak GÜLSOY
Dr. Faranak GÜLSOY
İstanbul - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube