Akupunktur ile tedavi edilen hastalıklar; dirsek ağrısı

Akupunktur ile tedavi edilen hastalıklar; dirsek ağrısı

Dirsek Ağrısı

Dirsek eklemi , İtme , Çekme ve Önkolu döndürmek gibi hareketlerin yapılmasını sağlayan, karmaşık bir eklemdir.Genelde dirsek ağrıları , dirsek eklemini oluşturan kemiklerin veya eklem çevresindeki kas ve tandoların zedeleme ya da çekişmesinden ortaya çıkabilir. Bazen eklemi saran sinir ağı veya kan damarları ve etrafındaki ligamanlar hasar görüp , ağrıya neden olabilirler.

Boyun ,Omuz , Üstkol , Önkol ve Bilek problemlerinde ağrı bazen dirsek bölgesine yansıyabilir . Bu alanlardaki patoloji tedavi edildiğinde ,ikincil olarak gelişen dirsek ağrısıda ortadan kalkmış olacak . 

Dirsek ağrıları genelde cidd bir Medikal sorun olarak sayılmaz ise de , konum itibariyle tüm yönlerde hareket eden bir eklem olduğu için belirgin bir şekilde hastanın günlük faaliyetlerini ve sonuçda hayat kalitesini etkileyebilir.

Dirsek Ağrısının Nedenleri

Çoğu zaman Dirsek ağrısı,aşırı kullanım sonucu oluşur. Bazı sporlardan sonra  , süreklilik gerektiren iş ve ya hobilerde , el , bilek ,ve kolun tekrarlanan hareketlerinden  dolayı ortaya çıka bilir.

Artitler Dirsek ağrılarının çok olası bir nedeni sayılmaz .

Dirsek Ağrılarının Yaygın Nedenleri

- Cubital tunnel syndrome ;bu sorun eklemin iç tarafından geçen Unlar sinirinin zedelenmesi sonucu ortaya çıkar.

- Çıkık

- Kemik kırılması

- Golfçu dirseği ( medial epikondilit )

- Tenisçi dirseği ( lateral epikondilit )

- Bağ burkulması ve ya kopması

- Dirsek bursiti(olecranon bursitisi), dirsek ekleminde var olan küçük sıvı kesesinin iltihabı

- Kireçlenme ( Osteoartrit )

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Faranak GÜLSOY

Dr. Feranek GÜLSOY, 1967 yılında Tebriz - İran'da doğmuştur. Tıp eğitimini 1994 yılında Tahran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1997 yılında ise Tahran üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlığını almıştır. 1997 yılında İstanbul'a yerleşmiş olan Dr. Feranek GÜLSOY, 1998 yılında Türkiye'de Denklik Sınavında başarılı olarak tıp denkliğini almaya hak kazanmıştır. 2001 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde 1 sene adaptasyon sürecini tamamlamış ve İstanbul'daki mesleki hayatına başlamıştır. 2003 yılında Azerbaycan'daki arkadaşlarının Akupunktur üzerine yaptığı çalışmalarından etkilenmiş olan Dr. Feranek GÜLSOY, bireysel olarak Akupunktur üzerine araştırmalar yapmaya başlamıştır. 2006 yılında Kanada‘'da Akupunktur üzerine, The College of İn ...

Etiketler
Dirsek ağrısı
Dr. Faranak GÜLSOY
Dr. Faranak GÜLSOY
İstanbul - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube