Diş beyazlatma hakkında

Diş beyazlatma hakkında

Diş beyazlatma:

Her insanın kendine özgü bir diş rengi vardır. Beyazlatma ,bazı kimyasal ajanlarla diş renginin açılması işlemidir. Beyazlatma 2 şekilde yapılabilir:

Ev beyazlatması:

Hasta için bir beyazlatma plağı hazırlanır ve hasta jeli plağın içine sıkarak plağı dişine yerleştirir. Genelde 1 hafta kullanmayla istenilen beyazlığa ulaşılabilir.

Ofis beyazlatması:

Klinik ortamında yapılan beyazlatmadır. Öncelikle beyazlatıcı jelin diş etine temasını engellemek için dişeti bariyeri uygulanır. Beyazlatıcı jel dişe sürüldükten sonra aktivasyonu hızlandırması için jele yüksek yoğunlukta ışık uygulanır. İşlem yaklaşık 30 dk sürdüğü için hastalar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Hastanın beklentisine göre seans sayısı arttırılabilir.

Bu makale 30 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. İlyas Erkut Yılmaz

Dt. İlyas YILMAZ, 17 Kasım 1979 yılında Mersin / Tarsus'ta doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak 2002 yılında Diş Hekimi unvanı almıştır. 

İyi derece ingilizce bilmekte olan Dt. İlyas YILMAZ, mesleki çalışmalarına Mersin'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Diş beyazlatma tipleri
Dt. İlyas Erkut Yılmaz
Dt. İlyas Erkut Yılmaz
Mersin - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube