Labioplasti hakkında bilmedikleriniz

"Labioplasti ameliyatı," genellikle kadın dış genital bölgesindeki iç dudaklarda (labium minus) yapılan bir estetik cerrahi prosedürü ifade eder. Bu operasyon, estetik veya fonksiyonel nedenlerle rahatsızlık hisseden kadınlar arasında yaygın olarak tercih edilmektedir.

Labioplasti hakkında bilmedikleriniz

Labioplasti ameliyatının temel amacı, iç dudaklardaki fazla doku veya deformiteleri düzeltmek, simetriyi sağlamak veya rahatsızlık veren durumları gidermektir. Kadınlar, dış genital bölge görünümünden duydukları rahatsızlık veya ağrı nedeniyle bu tür bir ameliyatı düşünebilirler.

Labioplasti ameliyatı lokal anestezi altında lazerle yada genel anestezi altında yapılır. Cerrahi sırasında fazla doku çıkarılır veya dudaklarda şekil düzeltmeleri yapılır. İyileşme süreci bireyden bireye değişmekle birlikte, genellikle birkaç hafta sürebilir.

Herhangi bir cerrahi prosedür öncesinde, kişi dikkatlice bir doktorla görüşmeli, riskleri ve faydaları değerlendirmeli ve kişisel sağlık durumu hakkında bilgi almalıdır. Sonrasında hekiminiz size yara yeri bakımı için kullanacağınız kremler ve buz uygulaması önerebilir. Cerrahi müdahale öncesinde ve sonrasında doktorun önerilerine uyum önemlidir.

Labioplasti ameliyatı, bir kişinin estetik veya fonksiyonel nedenlerle tercih edebileceği bir seçenektir. Ancak herhangi bir cerrahi işlemde olduğu gibi, bu tür kararlar dikkatlice düşünülmelidir ve bir uzmana danışılmalıdır.

 

 

 

 

 

Bu makale 22 Şubat 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Gülfem Güllüoğlu

Op. Dr. Gülfem Güllüoğlu1979 yılında İstanbul’da doğdu. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

İhtisasını 2008 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ana bilim dalında tamamladı.

Gebe Kalamama, Bartholin Apsesi (Kisti), Seksüel Gelişim Bozuklukları, Vajen Ca, Genel Kadın Hastalıkları Ve Doğum başlıca ilgi alanlarıdır. Kilis Devlet Hastanesi, Şafak Hastanesi, Memorial Şişli Hastanesi ve Kadıköy Acıbadem Hastanesi, Gaziosmanpaşa Avrasya Hastanesi gibi özel ve devlet olmak üzere birçok hastanede çalıştı.

Şu anda çalışmalarına Gaziosmanpaşa'da bulunan Avrupa Şafak Hastanesi'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Labioplasti
Op. Dr. Gülfem Güllüoğlu
Op. Dr. Gülfem Güllüoğlu
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube