Labioplasti ameliyatı nedir? hangi durumlarda yapılır?

Labioplasti ameliyatı nedir? hangi durumlarda yapılır?

Labioplasti Nedir?

Labioplasti, kadınlarda genital bölgede küçük (iç) ve büyük (dış) dudaklarda olan orantısızlık ve şekil bozukluklarını düzeltme amaçlı yapılan estetik işlemdir.

Labioplasti Ameliyatı Nedir?

Labioplasti ameliyatı, teknik olarak bilinen klasik yöntemler olan kama şeklinde, trim denilen teknikle cerrahi olarak yapılabileceği gibi tarafımca yapılan modern yeni teknikle dudaklardaki asimetriyi ve esmer rengi, eşlik eden klitoris etrafında da düzeltme şeklinde kompleks olarak yapılabilir veya lazer yoluyla keserek cerrahi olarak yapılabilmektedir.

Labioplasti En Çok Hangi Sebeplerle Yapılır?

Kadınlarda sıklıkla küçük dudaklardaki doğuştan büyüklük, orantısızlık, sıkı pantolon giyerken veya ilişki sırasında sorun yaşama problemleri nedeniyle, büyük dudaklarda hızlı kilo kaybı olanlarda sarkma sonrası küçültme ya da dolgu yapma nedenli yapılır.

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Labioplasti ameliyatı, sorunun büyüklüğüne göre lokal anestezi ile yapılabileceği gibi, bölgesel olarak spinal anestezi veya genel anestezi ile de yapılabilir, sorunun büyüklüğüne göre ameliyat süresi 1-3 saat arası değişmektedir.

Bu Ameliyatın Hastaya Riskleri Var Mıdır?

Ameliyat sonrası sık olmamakla birlikte dudakta kan birikimine bağlı şişme, cerrahiye bağlı ödem, ameliyat sonrası dudak bölgesinde ağrı, iyileşme sırasında problemler, enfeksiyon gelişimi olursa iyileşme tam olduktan sonra kötü görünüm olup revizyon (yeniden işlem) gerekliliği olabilmektedir.

Ameliyatın Sonuçları Nasıldır?

Ameliyatın sonuçları başarılı olup, İyileşme sonrası hastalar eski kötü görünümden kurtulduğu için psikolojik olarak kendilerini çok iyi durumda hissetmektedirler, sıkı kıyafetleri rahatlıkla giyebilmekte, ilişki sırasında daha rahat etmektedirler.

Ameliyat Ne Kadar Sürer?

Sorunun büyüklüğüne göre ameliyat süresi 1-3 saat arası değişmektedir.

Ameliyatın Ardından Ne Kadar Zaman Sonra Normal Yaşama Dönülür?

Ameliyat sonrası 4 veya 5.gün normal hayatınıza devam edebilirsiniz, 1,5 ay genital bölgeye darbe alınmamasına dikkat edilmelidir, 6 hafta cinsel ilişki olmamalı, motosiklet, bisiklet ve at binilmemelidir.

Ameliyat Cinsel Hayatı Etkiler Mi?

Ameliyat sonrası cinsel ilişkiyi zorlayan etken ortadan kalktığı için cinsellik daha rahat yaşanmakta, orgazm ve libido artmaktadır.

Ameliyatın Tekrar Edilmesi Gerekir Mi?

Dudaklarda enfeksiyon gelişimi olursa iyileşme tam olduktan sonra kötü görünüm olup revizyon (yeniden işlem) gerekliliği olabilmektedir.

İç Dudak Sarkmaları Ameliyatsız Giderilebilir Mi?

İç Dudaklardaki sarkma-orantısızlık sorunu ciddi düzeyde değilse lokal anestezi ile ofiste lazer yöntemi keserek çıkartılabilir, ancak bu da bir cerrahi işlemdir.

Bu makale 2 Nisan 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Suat Karataş

Op.Dr Suat Karataş,22 Şubat 1982 tarihinde Ergani‘de doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından 1999 yılında  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığım tıp eğitimimi 2005 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Ardından yine İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda ihtisas eğitimimi tamamladı ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.. 2005-2010 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalıştım. 2011- 2012 yılları arasında Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde zorunlu hizmet yükümlülüğümü yerine getirdikten sonra Şubat 2013 - Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde ve Ocak 2015 - Haziran 2015 tarihleri a ...

Etiketler
Labioplasti
Op. Dr. Suat Karataş
Op. Dr. Suat Karataş
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube