Kuyruk sokumu agrisi

Kuyruk sokumu agrisi

Kuyruk sokumu ağrısı tıpta 'koksigodini' olarak isimlendirilmiştir. Kuyruk sokumu bölgesindeki birtakım travmalar sonucunda bu bölgede meydana gelen kronik ağrılı duruma denilmektedir. Poponun üzerine düşme, kuyruk sokumunu biryere çarpma, uzun süre oturma gibi travmatik durumlar oluşmasına sebebiyet vermektedir. Anatomik yapılarından dolayı kadınlarda daha sık görülmektedir. 

Belirtileri özellikle oturmakla şiddetlenen kuyruk sokumu ağrısı, anal bölgede şişlik ve ağrı hissidir. 
Tedavisinde; 
1- Ağrı Tedavi Yöntemleri en tkili tedavi kuyruk sokumuna yapilan manipulasyondur.Ozel bir teknik kullanilarak burdaki patoloji duzeltilir.
2- Lazer ve diğer fizik tedavi yöntemleri
Sınırlı etkileri mevcuttur.
3- Koruma önlemleri
Oturma simidi kullanma, yumuşak yere oturma, sıcak suya oturma tedavisi gibi yöntemler uygulanabilmektedir.
4-Cerrahi 
Bahsettiğimiz yöntemlerin başarısız olması durumunda ameliyatla tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Kuyruk sokumu kemiğinin çıkarılması tedavide fayda sağlayabilmektedir.

 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Fzt. Mehmet Ünal

Uzm. Fzt. Mehmet Ünal, lise eğitimini 2000 ile 2004 yılları arasında Karaman Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümünde tamamladı. 2005 ile 2007 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi'nde İş ve Uğraşı Terapisi Bölümü'nde eğitim aldıktan sonra 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünü kazandı, 2010 yılında ise mezun oldu. Yüksek lisansını da 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi Ortopedik ve Sporcu Rehabilitasyonu bölümünde tamamladı. Uzm. Fzt. Mehmet Ünal, 2007 yılında 3 ay süresince Denizli 112 Acil Yardım İstasyonu'nda; 2010 ile 2012 yılları arasında Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Ortopedik Rehabilitasyon Bölümü'nde; 2012 yılı Ekim ayı itibariyle Kocaeli Fizomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görev aldı. Hale Fizomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'n ...

Etiketler
Manuel terapi
Uzm. Fzt. Mehmet Ünal
Uzm. Fzt. Mehmet Ünal
Kocaeli - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube