Kurumsal fizyoterapi neden önemlidir ?

Kurumsal fizyoterapi neden önemlidir ?

Kısa geçmişimize dönüp bakıldığında dahi işlerin büyük kısmında bedensel yani fiziksel gücümüzü kullandığımız görülür. Yani vücut sağlıklı olması için gereken kadar hareket halindedir.

Günümüzde ise özellikle büyük şehirlerde nüfusun büyük çoğunluğu masa başı, bilgisayar başı mesleklerle meşguldür.

Günün büyük kısmı oturularak, vücudun belli bölgeleri hareketli (mouse kullanan el gibi) gerisi immobil halde geçirildikten sonra eve yorgun dönülür, tv, cep telefonu ya da bilgisayar başında yine aynı şekilde vücudun en istemediği hal olan hareketsiz ya da minimum hareket içeren şekillerde gün bitirilir.

Bir günü bu şekilde geçirmek dahi kan dolaşımının zayıflamasına, lenf dolaşımının gerektiği şekilde akıp vücudu temizleme görevinden geri kalmasına yeterken, artık pek çok insan günlerce, aylarca hatta yıllarca bu tarz bir hayatı yaşamaktadır.

Bu durum da:

Eski insanların bu kadar ağrısı sızısı olmuyordu, bizde neden var? Kime sorsak bel fıtığı, boyun fıtığı ya da sırt, kalça vb kas ağrılarından muzdarip, acaba sebebi nedir ? Sorularının  cevabıdır.

Kurumsal fizyoterapi işte burada devreye girer.

En azından ofiste, iş yerinde geçirilen uzun süreler içerisinde haftada en azından 3 gün, günde 15 dakika zaman ayrılarak anatomi ve vücut biyomekaniği konusunda uzman olan Fizyoterapistler gözetiminde yaptırılan dolaşımı ve kas esnekliklerini artırıcı egzersizler hem kısa hem uzun vadede büyük faydalar sağlar.

Çalışanların bel, boyun, kalça ya da migren (evet migren de manuel terapi ile büyük ölçüde iyileşebilen bir hastalıktır) ağrıları sebebiyle işe gelememe ya da verimi düşme durumlarının önüne geçilir. Aynı zamanda ilerde oluşabilecek daha büyük problemler, cerrahi girişimler, hastanede yatış ve iyileşme süreçleri, bu süreçlerde oluşan iş ve maddi yönden kayıplar erken teşhis ve vakit kaybetmeden başlanan tedavilerle çok büyük oranda önlenmiş olur.

Egzersiz; aynı zamanda vücutta stresi azaltma ve endorfin adı verilen mutlu hissetme hormonunun salınımı da sağladığı için, daha mutlu, pozitif, kararlı, şikayet etmek yerine çözüm önerebilen çalışanlara dönüşümü destekler.

Kurumlar için kurumsal fizyoterapi’nin faydaları aslında çok daha fazlasıdır. Birlikte vakit geçiren personelin takım çalışmasına daha rahat uyum sağlaması gibi daha pek çok yan yarar da sağlar.

Dünya çapında gelişmiş, büyük ölçekli pek çok  kurumsal firma verimi artırma ve çalışan memnuniyetini üst düzeyde tutmak için kurumsal fizyoterapiye gereken önemi vermektedir.

Şifa dileklerimizle..

Bu makale 9 Ağustos 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Fzt. Elif Öztürk

Uzm. Fzt. Elif ÖZTÜRK, 1990 yılında doğmuştur. 2012 Yılında Muğla Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden mezun olmuştur. Temel Eczacılık Bilimleri üzerine uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 

Uzm. Fzt. Elif ÖZTÜRK, Amerika'da bulunan Hand Of Seminars MCMT manualtherapy mezuniyet sertifikasına sahip olup aynı zamanda Kayropraksi, Akupunktur, Kinezyotape, Trigger Point Therapy gibi bir çok mesleki gelişim ve eğitim sertifikaları da mevcuttur. Mesleki çalışmalarına ise, İstanbul / Kadıköy'de bulunan Concept Manuel Terapi ve Diyet Kliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Diyetisyen
Uzm. Fzt. Elif Öztürk
Uzm. Fzt. Elif Öztürk
İstanbul - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube