Kürtaj nerede yapılır? bursa’da kürtaj işlemi

Zaman zaman basında sağlıksız ortamlarda gerçekleştirilen kürtaj işlemi sonucu ölüm haberlerine denk geliyoruz. Özellikle de istenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasında uygulanan bireysel yöntemler ya da merdiven altı tuzağı, anne adaylarını ölümcül risklerle karşı karşıya bırakabiliyor. Basına yansıyan ya da yansımayan bu tarz vakalar; bu işlemin, işinin ehli ve alanında uzman kadın doğum uzmanları tarafından, sağlıklı klinik koşullarda ya da hastanelerde gerçekleştirilmesinin ne kadar önemli bir konu olduğunu bizlere bir kere daha hatırlatıyor.

Kürtaj nerede yapılır? bursa’da kürtaj işlemi

Zaman zaman basında sağlıksız ortamlarda gerçekleştirilen kürtaj işlemi sonucu ölüm haberlerine denk geliyoruz. Özellikle de istenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasında uygulanan bireysel yöntemler ya da merdiven altı tuzağı, anne adaylarını ölümcül risklerle karşı karşıya bırakabiliyor. Basına yansıyan ya da yansımayan bu tarz vakalar; bu işlemin, işinin ehli ve alanında uzman kadın doğum uzmanları tarafından, sağlıklı klinik koşullarda ya da hastanelerde gerçekleştirilmesinin ne kadar önemli bir konu olduğunu bizlere bir kere daha
hatırlatıyor. Yasal ve bilimsel olmayan yöntemlerle düşük yapmaya çalışmak ya da uzman olmayan kişilere bunu yaptırmak ciddi enfeksiyonlara ve enfeksiyon gelişimi sonucu ölümlere yol açabiliyor. Kürtaj sonrası enfeksiyon gelişimi riskiyle karşı karşıya kalmamak için bu işlemin nerede ve kimin tarafından yapılacağı önem arz ediyor. Peki, bu denli hayati riskleri olan bir konu bazı kadınlar tarafından neden bu kadar göz ardı ediyor? İşte bunun sebebini sadece cehaletle açıklamaya çalışmak temel sorunun ne olduğunu es geçmek anlamına geliyor. Gebeliğin sonlanmasını hayatının dahi önüne koyan kadınların hikayeleri irdelendiğinde bazen de çok acı bir tabloyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Yani gebeliğin sonlandırılmasına yönelik yapılan hatalı girişimler çaresizlik duygusundan da kaynaklanabiliyor.
Bugüne kadar gerek televizyon programları gerekse sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla kürtaj konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmaya yönelik birçok bilgi yayınladık ve paylaştık. Sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizi takip edebilir, kürtaj ve kürtaj sonrası süreçler hakkında daha detaylı bilgilere erişmek için web sitemiz üzerinden  ziyaret edebilirsiniz.
Kürtaj Hakkında En Çok Bunlar Merak Ediliyor
- Kürtaj Yaptırdığım Sonradan Anlaşılır Mı?
Vakumlu aspirasyon yöntemiyle gerçekleştirilen kürtaj, işlemi gerçekleştiren doktor tarafından dahi anlaşılamayabilir.
- Kürtaj Esnasında Ağrı Hisseder Miyim?
Hastalarımızın işlem sürecini konforlu ve acısız bir şekilde atlatabilmesi için sedasyon, lokal anestezi ya da genel anestezi uyguluyoruz. Kürtaj sonrası, yapılan işleme bağlı olarak ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilen hafif düzeyde ağrılar meydana gelebiliyor.

- Kürtaj Sonrası İlk Adet Kanaması Ne Zaman Gerçekleşir?

Kürtaj sonrası ile ilgili bize sıkça sorulan sorulardan bir tanesi de ilk adet kanamasının ne zaman gerçekleşeceğidir. Kürtaj, adet takviminizi
değiştirebilir. Kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte kürtaj sonrası ilk adet kanaması genellikle işlemden 30 ila 40 gün sonra gerçekleşir. 1 hafta ila 10 gün arası bir gecikme süresinden söz edebiliriz. Kürtaj sonrası 40 günü geçmesine rağmen regl olmamış bir kadın bu durumu mutlaka doktoruna bildirilmelidir. Bu gecikmenin nedeni nadir de olsa gebeliğin tam anlamıyla tahliye edilemediği başarısız kürtaj işlemini akıllara getirebilir ya da yeni bir gebelik oluşumu söz konusu olabilir. Adet kanamasından farklı olarak kürtaj sonrası kanama da işlemin beklenen sonuçlarından bir tanesidir. İşlemden sonra ilk bir hafta içerisinde damlalar halinde kanama meydana gelmesi normal kabul edilir.
- Kürtaj Sonrası Cinsel İlişkiye Ne Zaman Girilir?
Kürtaj olan kadınlara, iyileşme durumlarına göre en az 15 günlük süreyle cinsel ilişkiyi yasaklıyoruz. Kulağa sevimsiz geldiğinin farkındayım ancak enfeksiyon oluşumu riskini önlemek için cinsel perhiz şart. Yaptığımız muayene ve kontroller neticesi iyileşme sürecinizde herhangi bir aksaklık gözlemlememişsek cinselliği serbest bırakıyoruz.
Bursa Kürtaj Fiyatları Nedir?
İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması amacıyla başvurulan kayıt dışı yerlerin en cazip kozu size sunulan düşük fiyat aldatmacasıdır. Bursa kürtaj fiyatlarını araştırırken denk geldiğiniz rakamlar gerçeği yansıtmayabilir. Kürtaj fiyatları gebelik haftanıza, işlemin hangi teknikle gerçekleştirileceğine ve kliniğe göre değişiklik gösterir.
Kürtaj İçin Neden Kliniğimizi Tercih Etmelisiniz?
Tıbbi gereklilikler ya da bireysel tercihler doğrultusunda, kürtaj kararı alan ya da alınan kişilerin bursa kürtaj klinikleri içerisinde bizi tercih etmelerinin altında; kadın sağlığını önceleyen ve hasta gizliliğine hassasiyet gösteren ilkeli hizmet anlayışımız yatıyor. Hastalarımızın tedavilerini gerçekleştirirken, psikolojik ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor; danışma aşamasından iyileşmenin tamamlanmasına kadar
tüm süreçlerde hastalarımızın yanında oluyoruz. 

Bu makale 22 Mart 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yuliya Doster

Dr. Yuliya Doster üniversite eğitimini Diyarbakır’da Dicle Tıp Fakültesinde, 2006’da tamamladı. Uzmanlık eğitimini Uludağ Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde 2007-2012 tarihlerinde alan Dr. Doster Obstetrik ve Jinekoloji, Jinekolojik Onkoloji, Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite, Perinatoloji ve Ürojinekoloji alanlarında çalışarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ünvanını kazandı. Uzmanlık eğitimi süresince sertifikalı Histeroskopi ve Laparoskopi eğitimi ve Jinekolojik ve Obstetrik Ultrason eğitimi aldı. 2012-2013 yıllarında uzmanlık eğitimi sonrası Muş’un Malazgirt ilçesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak mecburi hizmet görevini tamamlayan Dr. Doster 2013-2014 yıllarında İstanbul Bağcılar Özel Medipol Universitesi Hastanesinde ve 2014-2017 yıllarında Bursa Özel Medical Park Hastanesinde görev yaptı. Bu yıl ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
Op. Dr. Yuliya Doster
Op. Dr. Yuliya Doster
Bursa - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube