Kulak estetiği ve kepçe kulak sorunu

Kulak estetiği ve kepçe kulak sorunu

Kulaklarda en sık karşımıza çıkan şikayet kepçe kulak bozukluğudur. Herhangi bir hastalık ya da bozukluk belirtisi değildir. Çocuk okul çağında ise, aile bu durumun çocuğu etkileyip etkilemediğini araştırmalıdırlar. Eğer çocuğunuz bu durumdan şikayet ediyorsa mutlaka önemseyiniz. Ancak çocuk bu durumdan şikayetçi değilse, aile acele etmemeli ve çocuğu ameliyata zorlamamalıdır. Özellikle tedaviyi ve ameliyatı kendi isteyen çocuklar tedavi sırasında daha uyumlu olmaktadırlar.

Kepçe kulak deformitesinin ameliyatı 6 yaşından itibaren her yaşta yapılabilmekle beraber, en uygun dönem okula başlamadan öncedir. Kulak gelişimi bu dönemde tatamlandığından, kişi sosyal olarak bu durumundan etkilenmeden problemin giderilmesi uygun olmaktadır. Kepçe kulak problemi olan bayan hastalar ise kulak estetiği ameliyatından sonra rahatça saçlarını toplamaya başlarlar. Kulak estetiği ameliyatında genellikle çocuklarda genel, yetişkinlerde ise lokal anestezi uygulanmaktadır. Kulak estetiği ameliyatı ortalama 45 dakika sürer. Kulak kıkırdakları olması gereken kıvrımlara uygun olarak kalıcı dikişlerle şekillendirilir, kulak ile kafa arasındaki açı normal hale getirilir. Kulak estetiğinde kesi kulağın arkasından yapıldığı için görünürde bir iz kalmaz. Ameliyattan sonra hasta evine gidebilir.

Pansumanlar 1 gün sonra açılarak saç bandına geçilir. İçeriden kıvrımları şekillendiren dikişleri erken dönemde koruyabilmek için 2-3 hafta sürekli, sonrasında ise uyurken kıvrılmaması için geceleri takılması uygundur.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Avni Tolga Eryılmaz

Doç. Dr. Avni Tolga ERYILMAZ, 1976 Yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'de başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2001 - 2008 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2005 Yılnda Rhön Klinikum El Cerrahisi Kliniği Neustadt, Almanya'da Klinik Fellow olarak çalışmış olan Doç. Dr. Avni Tolga ERYILMAZ, 2008 yılından sonra İstanbul ve Nevşehir'de bulunan özel kliniklerde çalışmalarına devam etmiştir. 2013 Yılında Avrupa Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği bölümünde meme estetiği ve meme rekonstrüksiyonu ağırlı olmak üzere klinik fellow olarak çalışmış ve 2014 yılında Doçent Doktor unvanı almıştır. Yerli ve yabancı dergi ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Kulak estetiği
Doç. Dr. Avni Tolga Eryılmaz
Doç. Dr. Avni Tolga Eryılmaz
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube