Kulak estetiği (askı ile)

Kulak estetiği (askı ile)

Kepçe kulak şikayeti özellikle okul çağında çocukların psikolojik gelişimini etkileyen önemli bir problemdir. Ev ortamında bu durumun fazla farkına varmayan çocuk okula başladığında acımasız eleştirilerle yüzyüze kalır. 

Kepçe kulak düzeltilmesinde kullanılan klasik yöntem tüm plastik cerrahların yaptığı şekilde ameliyathane şartlarında kulak arkasından kesi ile yapılan düzeltme ameliyatıdır ve gayet başarılı sonuçlar vermektedir. 

Günümüzde yüz bölgesinde yanak, şakak, kaş ve burun ucu asma için kullanılan askı yöntemleri, lokal anestezi ile uygulanması, kolay uygulanabilir olması, hastanın işlemden sonra hemen günlük hayata dönmesi açısından devrim niteliğindedir. 
 
Askı işlemleri artık kepçe kulak düzeltilmesinde de kullanılabilmektedir. Pansumana gerek kalmadan bu işlem her iki kulak için ortalama 15'er dakika sürmektedir.

İşlemde kulak uyuşturulduktan sonra kulak arkasından iğne deliğinden girilerek kulağı geriye doğru asma işlemi gerçekleşmektedir.

Kalıcı kepçe kulak ameliyatı istemeyen , ameliyathane hastane çekincesi olan ameliyata engel bir sağlık durumu olan  hastalarda uygulama kolaylığı açısından bu tür bir yöntem tercih edilebilmektedir.   
 
İşlem sonrası morarma şişme olmaz
Pansuman gerekmez
Uygulama  her iki kulak için 15'er dakika sürer
Sonuç hemen görülür
Geri dönüşlüdür(istenmediği taktirde askı çıkarılabilir)
Ameliyathane şartları gerekmediğinden daha ekonomik bir çözüm olabilir.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar

Etiketler
Kulak estetiği
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube