Klinik plates

Klinik plates

Klinik Pilates, kişinin omurga sağlığını düzeltmek, kas iskelet sistemi ile ilgili hastalıklardan (skolyoz ve kifoz gibi omurga sorunları, kas ağrıları ve spazmları, kas romatizması, fibromiyalji sendromu,  bel ve boyun fıtıkları, donuk omuz, omuz eklemi, kas ve tendon yaralanmaları, menüsküs, ön çağraz bağ yaralanması v.b gibi diz problemleri, kalça problemleri, ayak-ayak bileği sorunları v.b.) korumak ve tedavi etmek amacıyla uygulanan kişiye özel egzersizler bütünüdür.

Pilates sıkılaşmaya yönelik egzersizler olarak biliniyor olsa da aslında uzman bir fizyoterapist eşliğinde uygulanan klinik pilates, duruş bozukluklarından eklem ağrılarına, kronik bel, boyun ve sırt ağrılarına, duruş bozukluğu ile ilişkili birçok iç organ problemlerine, solunum sıkıntısına yol açan hastalıklara (astım v.b) kadar birçok rahatsızlığın tedavisinde büyük öneme sahip kişiye özel egzersizler bütünüdür.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Berkant Oman

1978 yılı Almanya doğumlu olan Dr Berkant Oman ilk ve orta öğrenimimi İzmir'de tamamlamıştır. 1992-1996 yılları arasında Maltepe Askeri Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1996-2003 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Askeri Tıp Fakültesi'nde tıp eğitim almıştır. 2008-2013 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dermatoloji uzmanlık eğitimini tamamlayarak, Haziran 2013- Mart 2015 yılları arasında İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi dermatoloji bölümünde uzman hekim olarak çalışmış, Mart 2015 tarihinden itibaren de  Denizli'de Dolphinmed Sağlık Polikliniği'nin 2. katında özel muayenehaneciliğe başlamıştır.  Ocak 2017 tarihi itibarı ile de İzmir Manavkuyu'da Oman Klinik olarak çalışmalarına devam etmiş, Aralık 2020 tarihinden bu yana Forum Bornova Villalarında, Borno ...

Etiketler
Pilates
Uzm. Dr. Berkant Oman
Uzm. Dr. Berkant Oman
İzmir - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube