Kişiye özel tabanlık

Kişiye özel tabanlık

Ayak anatomimiz yaylanma hareketini yapmak üzere mevcut olan bir yapidir.Ancak gerek yapısal özellikler gerekse kullandığımız ayakkabılar sonrasında ayak yapimizda meydana gelen değişiklikler çeşitli basma kusurlarının  oluşumuna yol açmaktadır.

Düz tabanlık, yüksek kavis,diabetik ayak ,romatizmal hastalıklarda oluşan ayak deformiteleri bu gruba verilebilecek .Bu hastalarda gelişen ayak sorunlari disinda yanlış basmanin  getirmiş olduğu bel ve diz ağrıları da izlenir.

Kişiye özel tabanlık kişilerin ayak yapılarına yönelik olarak hazırlanan tabanliklardir.bu tabanliklar hazirlanirken  yapılan yürüme analizi ,denge testleri,ayak baropedografileri ile kişinin ayak yapısına en uygun tabanliklar hazırlanır.

Kişiye özel tabanliklar ayrıca profesyonel koşucu ve yürüyüş yapanlarda ayak yapısından kaynaklanmasi muhtemel olan yaralanmaları engellemek üzere  de kullanılmaktadır. Burda koşu ve yürüyüş yapılan parkurun  yapısı ,koşu ve yürüyüşü miktari ,kişinin kilosu gibi birçok faktör göz önüne alınarak tabanliklar hazırlanır.

Kişiye özel tabanliklarin kullanıldığı bir hastalık grubu da doğuştan yada sonradan kazanılmış kısalır yada ayak şekil bozukluklarında ayakkabı kullanımı ve dengenin sağlandığı hasta grubudur.bu hastalarda vucut dengesini sağlamak ve ayakkabı kullanımına yardimci olmak ana hedeflenmektedir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Selim  Muğrabi

Op. Dr. Selim MUĞRABİ, 1970 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde yapmış ve Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında ayak ve ayak bileği cerrahisi üzerine ABD'nin Idaho şehrinde spor yaralanmaları, diyabetik ayak ve ayak bakımı üzerine çeşitli kurs ve eğitimler almıştır.  2003-2004 yılları arasında New York Hospital for Special Surgery'de 'halluks valgus' ve 'tibialis posterior tendon yetersizliği' konularında çalışmalar yapmış olan Op. Dr. Selim MUĞRABİ, 2007 yılı Ocak ayına kadar İstanbul Cerrahi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji departmanında ayak-ayak bileği problemleri üzerine başarılı çalışmalar yapmıştır. Türk Ortopedi v ...

Etiketler
Kişiye özel tabanliklar nedir
Op. Dr. Selim  Muğrabi
Op. Dr. Selim Muğrabi
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube