Kişiye özel gülüş tasarımı

Kişiye özel gülüş tasarımı

Herkesin hayali daha etkileyici, daha güzel dişlere ve gülümsemeye sahip olmak. Hiç kimse konuşurken ağzını elleriyle kapatmayı tercih etmez. Güvenle, içten, ışıltılı bir gülümsemeye sahip olmak herkesin hakkı.

Günümüzde gülüş tasarımı adı altındaki diş tedavisi uygulamaları popüler hale gelmiştir. Gülüş tasarımının esas amacı sizin estetik açıdan ihtiyaçlarınızı belirlemek ve bu ihtiyaçları sizin yüz yapınız, dudak yapınız, beklentileriniz, kişilik özellikleriniz, yaşam tarzınız gibi tamamen size ait olan özelliklere uyarlamaktır. 

Sonuçta tamamen sizi yansıtan dişlere sahip olmanız esas amacımız.

Tasarım iki aşamada yapılır. Öncelikle fotoğraflarınız üzerinden dijital tasarlama yapılır. Burada tasarım için üretilmiş software programlarından faydalanılır. Gerekli bilgiler programa girilir ve fotoğraf üzerinde çeşitli diş tasarımları oluşturulur. Dişlerin final şekli fotoğraf üzerinden değerlendirilir. 

İkinci aşamada ise kişiden alınan diş modeli üzerinde karar verilen diş şekli geçici bir malzemeden hazırlanır (wax-up yöntemi) ve bu geçici dişler işlem başlamadan önce doğal dişler üzerine yerleştirilir (mock-up yöntemi). Bu sayede kişi dişlerin bitmiş halini kendi dişleri üzerinde görüp değerlendirme fırsatı bulur. Bu geçici dişler üzerinde gerekli düzenlemeler yapılır ve istenilen diş şekline karar verildikten sonra işlem başlatılır.

Bütün bu işlemlerde esas amaç tamamen kişiye özgü, onun isteklerini ve beklentilerini de karşılayan yepyeni bir gülüş formu oluşturmaktır. 

Bol gülümsemeli günlerimizin olması dileğiyle...

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Yasemin Budak

Etiketler
Gülüş dizaynı
Dr. Dt. Yasemin Budak
Dr. Dt. Yasemin Budak
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube