Kepçe kulak estetiği neden önemlidir ?

Kepçe kulak estetiği neden önemlidir ?

Kulak estetikleri çok sık olarak karşılaşılan bir durumdur. Kulakların boyutunda değişiklik yapmak veya kepçe konumunda olanları düzeltmek amacıyla kulak estetiği yapılmaktadır. Kulak kepçesinde y şeklinde bulunan kıvrımın düz olması yada yetersiz gelişmesi olması kepçe kulak estetiğinin olmasını gerektirmektedir. Halk arasında ki kepçe kulaklar bazı durumlarda büyük kulak olarak değerlendirilmektedir. Ancak bu durum hatalı bir değerlendirmedir. Kepçe kulağın olmasında ki neden kıvrımlı olması gereken yerlerin düz olmasıdır.

Bu durumu düzeltmek amacıyla kepçe kulak estetiği yapılmaktadır. Estetik ameliyatlarında kepçe kulaklığı düzeltmek amacıyla kulak arkasından giriş yapılıp kıkırdak kısmı törpülenir. Özel dikişler yardımıyla arka tarafa doğru kıvrık bir şekilde şekil verilebilir. Bazı durumlarda ise kulak kepçesi hiç oluşmayabilir. Yalnızca kulak mememi mevcut bulunmaktadır.

Bu tarz durumlar kulak rekonstrüksonu ameliyatı yapılarak düzeltilebilir. Mikrotia durumu verilen bu durum da düzeltme hastanın kendi doku hücrelerini kullanarak yapılmaktadır. Kulak gelişimi genellikle 5-6 yaşlarına kadar tamamlanmaktadır. 

Bundan dolayı çocuklar henüz okula başlamadan önce kepçe kulak estetiği ameliyatı olabilmektedirler. Ancak estetik ameliyat genel anestezi altında gerçekleşmektedir.  Küçük yaşlarda ameliyat olan çocukların ruhsal durumu olumsuz yönde etkilenebilmektedir.

Kulak estetiği ameliyatları daha ileri yaşlarda da olabilmektedir.  Bu durumda ameliyat lokal anesteziyle yapılabilmektedir. Kepçe kulak ameliyatının her yaşta yapılabileceği söylenebilmektedir. Ayrıca kepçe kulak ameliyatı burun estetiğiyle birlikte yapılabilmektedir.

Kepçe Kulak Ameliyatının Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyatın öncesinde uzman doktorla konuşularak ön görüşme yapılmalıdır. Ameliyat öncesi görüşmeler ayrıntılı olarak yapılmalı ameliyat esnasında sorun oluşturabilecek noktalar belirlenmelidir. 

Ameliyat öncesinde ilaç kullanılmamalıdır. Çünkü ameliyat esnasında uygulanan anestezi ile birlikte ciddi kanamalara yol açabilmektedir. Eğer ki hastanın zorunlu olarak kullanması gereken ilaçlar varsa mutlaka doktora bildirmelidir.  

Sigara kullanımı ve fazla kiloların olması yaraların iyileşmesi ve dokularda ki kan dolaşımının oluşması için sıkıntı oluşturabilmektedir. Bunun için ameliyat önce mümkünse fazla kilolar verilmelidir. Ayrıca sigara ameliyattan 7 gün önce bırakılmalıdır.  Kepçe kulak estetiği ameliyatı bu tarz durumlara dikkat edildiği takdirde başarılı bir şekilde sonuçlanır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Murat Sarıcı

Doç. Dr. Murat SARICI, 1979 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak 2010 yılında Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Kariyerine Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden Murat Sarıcı 2017 yılında aynı hastanede ''Doçent Doktor'' unvanı almıştır. Doç. Dr. Murat SARICI, uluslararası deneyimlere sahiptir 2007 yılı Nisan ve Eylül ayları arasında Tokyo Showa Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Tokyo, Japonya’ da, 2008 yılında Zürih Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Mikrocerrahi Kursunda ve 2014 yılı Şubat ve Nisan ayları arasınd ...

Etiketler
Kepçe kulak estetiği
Doç. Dr. Murat Sarıcı
Doç. Dr. Murat Sarıcı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube