İyi bir zayıflama programı nasıl oluşturulur ?

İyi bir zayıflama programı nasıl oluşturulur ?

İyi bir zayıflama programı nasıl oluşturulur?

Kişiye özel,kişinin sağlık durumuna uygun, doğru ve etkili kombinasyonlarla  ideal kiloya ulaşmak, cerrahi işlemler olmadan bedenimizi şekillendirmek ve forma sokmak ve bu kazanımları korumak artık gerçekten mümkündür.

 

 Zayıflama programları kişiye  özel programlar halinde ele alınır.  Zayıflama ve bölgesel  değişim programları üç aşamadan oluşur.

 

Kişinin vücut analizi yapıldıktan sonra beslenme uzmanlarımızla kişinin beslenme alışkanlıkları ,zaafları ve yaşam tarzının konuşulduğu ve kişiye uygun bir beslenme programı oluşturulur.Bu aşamada kişiler arasındaki farklılıklar göz önünde tutularak kişiye özel diyet anlayışı benimsenir.

 

 İkinci aşama uygulamaları kişinin beslenme programına uyumunu arttırıcı, metabolik faaliyeti uyarıcı ve anemi, tiroid rahatsızlıkları ,adet düzensizlikleri, menapoz ve sindirim problemleri gibi kişinin kilo verme sürecinde engel teşkil eden sorunları kontrol altına almaya yönelik uygulamalardır.Bu başlık altında uygulanan tedaviler akupunktur,  ozonterapi ve hipnoz gibi uygulamalardır.

 

 Bu uygulamalardan akupunktur kilo verme sürecinde hem iştah kontrolünün sağlanması hem de metabolik faaliyetin düzenlenmesi konusunda son derece etkili bir destek tedavisidir. Kliniğimizde kulak ve vücut akupunkturu olarak kombine bir şekilde uygulanmaktadır.

 

Ozonterapi  oksijene bir atomun bağlanması sonucu elde edilen ozon kazının kişinin vücuduna çeşitli yollarla uygulanması metodudur. Özellikle zayıflama hastalarında kilo vermenin zorlaştığı ve direnç görülen noktalarda metabolik faaliyeti hızlandırır ve bu direncin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

 

 Hipnoz  uygulaması da bilinçli hipnoz  farkındalığı olarak ifade edilebilecek bir yöntemdir.  Kişinin şuuru açık bedeninin ise mümkün olduğunca gevşediği bir ortamda belli telkin kalıpları kullanarak beslenme davranışlarının değiştirilmesi ve  kişisel motivasyonun güçlendirilmesi  konusunda etkili bir destek  tedavisidir.

 

Bölgesel zayıflama uygulamaları da üçüncü aşamayı oluşturmaktadır. Bu  uygulamaların  üç temel amacı vardır. Vücuttaki zaaflı bölgelerdeki metabolik faaliyeti ve doku oksijenlenmesini arttırmak , beslenme programının ortaya çıkardığı kalori ihtiyacının  özellikle sorunlu bölgelerdeki yağdan karşılanmasını sağlamak son olarak da doku deformasyonunu engellemek    bu amaçları oluşturuyor.

 

Bölgesel zayıflamada da kullanılan yöntemler sırasıyla  kavitasyon, radyofrekans, vakumterapi, mezoterapi ve lipoliz, karboksiterapi, elektroterapi ve lenf drenajıdır.

 

Kavitasyon ses dalgalarıyla yağın parçalanmasına olanak veren  son yıla damgasını vurmuş bir yöntem.En büyük farkı etkilerin son derece hızlı başlıyor olması ve genelde uygulama öncesi ve sonrası  ölçülebilir bir ölçü farklılığının ortaya çıkması. Karboksiterapi , mezoterapi ve  lipoliz ise kavitasyonun uygulanmadığı bölgelerde son derece anlamlı farklılıklar yaratmakta ve bölgesel yağın ortadan kaldırılmasında katkı sağlamaktadır.Radyofrekans ve vakum uygulama kombinasyonları da özellikle selülit, sarkma gibi problemlerde yağ yakımına katkısına ek olarak doku toparlayıcı etkisiyle öne çıkmaktadır.

 

Kliniklerimiz bünyesindeki tedavi programlarında kişilerin durumları değerlendirilmekte, kişinin ihtiyaçlarına uygun beslenme ve uygulama programları çıkarılmaktadır. On haftalık programlarda 6-14 kg. arası kilo kaybı ve 30-50 cm. düzeyinde toplam incelmelere ulaşılabilmektedir. Bilinçli,kişiye özel yaklaşımlar ve kişilerin kararlı ve işbirliğine açık tutumu başarının büyük ölçüde garantisidir. 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. İbrahim Devrim Gürsoy

Etiketler
Zayıflama programı
Dr. İbrahim Devrim Gürsoy
Dr. İbrahim Devrim Gürsoy
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube