Işık dolgusu

Işık   dolgusu

Cilde ışığı yansıtma kapasitesini geri vermek için üretilmiş özel bir üründür. Mezoterapi ve dolgu tekniklerini birleştiren bir uygulamadır. İçeriğinde hücre büyümesinde  önemli bir rol oynayan hyalüronik asit, 8 aminoasit, 3 antioksidan, 3 mineral ve vitaminler bulunmaktadır. Teosyal Redensity  1 ışık dolgusu ve Redensity 2 Eyes  göz altı dolgusu olmak üzere iki çeşidi vardır.

 HYALÜRONİK ASİT NEDİR?

 İnsan vücudu ve diğer pek çok canlıda bulunan doğal bir şekerdir. Hücre büyümesinde rol oynar. Cilt içinde, eklemlerde, kaslarda bulunur. Kendi hacminden 1000 kat daha fazla su tutabilir. Eklemlerin kayganlığını sağlar. Cilde canlılık verir. Genç yaşlarda yeterli miktarda bulunurken, yaşla birlikte azalır. Vücutta bulunan bir enzim tarafından yok edilir. Bunun sonucunda ciltte kuruluk ve kırışıklıklar ortaya çıkar. Bu nedenle hyalüronik asit dışarıdan verilmelidir. Işık dolgusu hem hyalüronik asit, hem de diğer yapılandırıcı maddeleri içerdiğinde derinin kalitesini olumlu yönde etkiler.

REDENSİTY 1

Yüz, boyun, dekolte bölgesinin onarılması, yenilenmesi ve ellerde gençleşmeye neden olur. Yüzdeki ince çizgileri giderir, hacim kazandırır, kaybedilen nemi geri verir, cildin tazelik , canlılık kazanmasına ve yeniden onarılmasına yardımcı olur. Kalıcılık süresi kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 7-8 aydır. İlk uygulamadan itibaren etkileri görülmeye başlar. Uygulamaların tekrarı ile kalıcılığı artar.

REDENSİTY 2

Göz altı oluğunun doldurulması, göz çevresinin gençleştirilmesi, morluklar, halkalar ve çizgilerin giderilmesinde uygulanır. Göz altı morluk, çökme ve halkalanmaları  genetik olmakla beraber, uyku düzensizlikleri, stres, yatış pozisyonu ve yorgunluğa bağlı olarak daha çok artış gösterebilir. Uygulama genellikle tek seans olup, kalıcılığı 12-18 ay devam etmektedir.

YAN ETKİSİ NEDİR?

Her enjeksiyonda olduğu gibi morarma ve şişme olabilir. 1 hafta 10 günde iyileşir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nermin Filizci Varılsüha

Uzm. Dr. Nermin FİLİZCİ VARILSÜHA, tıp eğitimini 1995 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji kliniğinde yapmış ve 2001 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 2001-2003 yılları arasında Özel Alsancak Hastanesi'nde, 2003-2006 yılları arasında TAPDİ Buca Tıp Merkezi'nde, 2006-2008 yılları arasında Akademi Dahiliye Dal Merkezi'nde, 2008-2010 yılları arasında iğse Özel Altınordu Tıp Merkezi ve Clinic A Plus Güzellik Merkezi'nde Dermatolog olarak görev yapmış olan Uzm. Dr. Nermin FİLİZCİ VARILSÜHA, mesleki çalışmalarına 2010 yılından beri İzmir - Konak'ta bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir. Uzm. Dr. Nermin FİLİZCİ VARILSÜHA, Türk Tabipler Birliği, EADU (European Academy of Dermatology and Venerology) ...

Uzm. Dr. Nermin Filizci Varılsüha
Uzm. Dr. Nermin Filizci Varılsüha
İzmir - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube