Yetersiz kemik'te implant tedavisi, subperiosteal implant

Yetersiz Kemik'te implant tedavisi, Subperiosteal implant

Yetersiz kemik'te implant tedavisi, subperiosteal implant

Aşırı Derecede kemik yetersizliklerinde Subperiosteal implant; İleri İmplant Cerrahisi 

Diş implantı, kaybedilen dişlerin yerine yapay diş kökleri yerleştirilerek diş fonksiyonlarının ve estetiğinin geri kazanılmasıdır. Diş implantı, hem sağlık hem de güzellik açısından önemli bir tedavi yöntemidir.

Ancak Bazı durumlarda Çene kemiği tıpkı kullanılmayan organlar gibi incelir ve erir . Her ne kadar Piezo Surgery , All on 4 , All on 6 , Prf sistemi , box teknik gibi İleri implant Cerrahisi işlemleri olsada bazı ileri derece kemik erimelerinde implant yapmak mümkün değildi.
Teknoloji ve bio materyallerdeki iyileşmeler artık günümüzde SUBPERIOSTEAL implant sistemi sayesinde implant yapılamayacak kemiklerde devrim niteliğinde bir olanak sunmaktadır.
3D Sistemi ve tomografi sayesinde kişiye özel olarak hazırlanan SUBPERIOSTEAL implant sistemi 
Aşırı derecede kemik erimesi olan hastalarda implant yapma imkanı sunmaktadır.
 
Subperiosteal İmplant şu an için implant gelişimde artık zirve diyebiliriz Özellikle kemik yetersizliği son noktaya ulaşmış hastalarda çok büyük kemik nakillerine Kalça kemiği , ağız içerisinden vs gerek kalmadan ve hastayı aşırı yormadan yapılan bir sistemdir.

 Kemik Erimelerinde Subperiosteal İmplant Tedavisi Nedir?

Dişlerin zamanla çekilmesi ile birlikte dişin yapısını kaybettiği görülmektedir. Bu yapıların kaybetmesi sonucunda çene kemiğinde yavaşça bir erime meydana gelmektedir. Çene kemiğinde yer alabilecek elemelerde dişlerin düzenini ve yapısını bozmaktadır. Bundan dolayı herkesin merak ettiği sorulardan biri olan kemik erimelerinde implant tedavisi nedir? Türden soruların cevabı da şu şekilde verilmektedir.

Geleneksel olarak İmplant tedavileri ortalama 2-3 ay kadar sürmektedir.

Ancak hiç bir dişi olmayan yada mevcut dişlerini kaybetme noktasına gelmiş bir kişi için implant uygulamasını takiben 2-3 ay dişsiz kalmak en büyük sıkıntı olmaktadır.

Hele birde bu kişi aktif çalışma hayatının içinde ise dişsizlik çok daha büyük sıkıntı olmaktadır.

Bu hastaların implant operasyonunu takiben iyileşme dönemini ağızlarında sabit ve estetik dişler ile geçirmeleri son derece faydalı olmaktadır.

Bazı durumlarda hastalarda ileri derece de diş eti kayıpları maalesef diş kayıplarına yol açar bu durumlarda eriyen çene kemiğine ileri implant cerrahisi yöntemiyle implant yapmak gerekebilir.

 Kemik Erimelerinde Subperiosteal İmplant Tedavisi Kimlere Yapılır?

 Doğru implant uygulamalarıyla kişinin kaybettiği dişlerin yerine konacak protez, kendi kişi kadar sağlam ve kalıcı olur. Bu da uygulamanın başarısının artmasına neden olur. Geçici protezler ve takma dişlere nazaran implantın yararları şu şekilde sıralanabilir:

 
-    Alt çenedeki bütün dişlerini kaybetmiş olan hastalarda çiğnemeyi kolaylaştırır,
-    Diş problemlerinin tedavisinde etkin bir sonuç sağlar,
-    Tek diş kaybının yaşandığı durumlarda gerçeğe yakın sonuçlar ortaya çıkarır,
-    Estetik açıdan çok daha doğal ve düzgün bir görünüm sağlar,
-    Uzun vadede memnun edici sonuçlar sunar.
 

Çene Kemiği erimelerinde  İleri implant Cerrahisi

Bazı durumlarda hastalarda ileri derece de diş eti kayıpları maalesef diş kayıplarına yol açar bu durumlarda eriyen çene kemiğine ileri implant cerrahisi yöntemiyle implant yapmak gerekebilir.

Kliniğin Sterilizasyonu , Doktorun tecrübesi ve estetik ön görüsü implantın başarısında önemli etkenlerdendir.

Subperiostal implant, diş implantolojisi alanında kullanılan bir implant tipidir. Diş implantları, eksik dişlerin yerine konulması için kullanılan yapay köklerdir. Subperiostal implant ise, diş implantının bir alt kategorisidir ve özellikle kemik dokusu yetersiz olan durumlarda tercih edilen bir yöntemdir.

Subperiostal implant, implantın doğrudan çene kemiğine yerleştirilmesi yerine çene kemiğinin altında bulunan periost adı verilen kemiğin dış tabakasının üzerine yerleştirilir. Periost, kemik üzerindeki ince bir zar tabakasıdır ve kan damarları ve sinirler içerir. Subperiostal implant, bu periost tabakasının üzerine oturtulduğunda, implantın daha geniş bir yüzeye dayanmasını sağlar ve kemik dokusu yetersiz olan hastalarda da başarılı sonuçlar elde etmeyi amaçlar.

Bu makale 9 Ekim 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga GÜLÇİÇEK, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  1995 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle tamamlayarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etmiş, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kayb ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
whatsapp
Etiketler
Diş implantı yaptırma
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube