İlişkinizin kıyametlerini panzehirleriyle durdurun!

İlişkinizin kıyametlerini panzehirleriyle durdurun!

Eleştiri, kişinin karakterini hedef alırken şikâyet bir davranışa odaklanır. Sürekli bir hata bulma ve yargılama alışkanlığı, karşımızdaki kişinin ilişkiden uzaklaşmasına, kendini bu ilişkiden kurtarma yolları aramasına sebep olabilir.

 “Ne hissediyorum?” ve “Neye ihtiyacım var?”. Bu soruları sorarak duygu ve ihtiyacımızı belirlemeliyiz.
Genelleme yapmamak ve cümlelerinizi ben diliyle kurmak ilişki için yapıcı olacaktır.

Ör:“Ben konuşurken beni dinlememenden çok sıkıldım.” cümlesi yerine, “Beni dinlemediğin zaman kendimi önemsiz hissediyorum, biraz daha dikkat eder misin?” cümlesi yumuşak başlangıçlı şikayet cümlesidir.

AŞAĞILAMA PANZEHİRİ

-İlişkide bir takdir ve saygı kültürü oluşturmaktır.

-Karşımızdaki kişiye saygı, sevgi ve şükran duymak.

SAVUNMA PANZEHİRİ

-Partnerinizi ve onun sorununu anlamaya çalışın

-Haklı olduğu yerlerde onu destekleyin

-Hatalı olduğunuz yerde ÖZÜR DİLEYİN.

DUVAR ÖRME PANZEHİRİ

-Tartışmalarda mola verip sakinleştikten sonra daha sakin ve yapıcı bir konuşma gerçekleştirin.

İlişkinizde, evliliğinizde problem yaşadığınızı düşünüyor ve bu problemle başedemiyorsanız mutlaka bir uzmana başvurmalısınız.

Bu makale 15 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Dan. Pınar ELÇİ

Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı Pınar ELÇİ, lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nde, yüksek lisansını Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik programında tamamlamıştır.Yedi yıl silahlı kuvvetlerde görev yapmış ardından özel kurumlarda çalışmıştır. Mesleki çalışmalarına Ayşe Kazazoğlu Danışmanlık Merkezi'nde devam etmektedir.  ALDIĞI EĞİTİMLER Bağlanma ve Bağlanma Temelli Çift-Aile Danışmanlığı - Olgu Psikolojik Danışmanlık Merkezi Sahrada Saglik Egitimi. -İleri Koruyucu Ruh Sagligi Eğitimi-GATA Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı Koruyucu Ruh Sağlığı ve Eğitimi- GATA Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı Eş seçme ve Evlilik Eğitici Eğitimi- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Objektif Testler-Klinik ve Adli Psik ...

Etiketler
#çiftterapisi
Uzm. Psk. Dan. Pınar ELÇİ
Uzm. Psk. Dan. Pınar ELÇİ
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube