İlişkilerde iletişimin önemi

İletişim kurmanın önemi

İlişkilerde iletişimin önemi

Anlaşılmak ve karşımızdakini anlamak… Çoğu zaman böyle olmaz mı anlaşmak?
.
Kendini özgürce ifade edebilmenin hala lüks bir ayrıcalık olarak kabul edildiği zihinlerde; ifade edilmeyen konular, duygular, düşünceler bir süre sonra sorun çıkarmayacağı öngörülen bir yanar dağ gibi sessizce patlayacağı güne hazırlanıyor belki de.
.
Ne hissediyoruz, ne yaşıyoruz, olayları nasıl yorumluyoruz, aklımızdan hangi düşünceler geçiyor, neye sinirleniyoruz, bir tartışma esnasında bizi ne tetikliyor veya ne sakinleştiriyor?

Partnerinizle bu soruların ve nicelerinin ne kadarını paylaşıyorsunuz? İlişki kurmak için öncelikle iletişime geçmemiz gerekiyorsa; gerçekten konuşarak, aktif bir biçimde dinleyerek, duvar örmeden, savunmaya geçmeden, eleştirmeden veya aşağılamadan (mahşerin dört atlısı) iletişim kurmak ilişkilerin en çok ihtiyacı olan panzehiridir..

Herkese sağlıklı ve bol sohbetli günler dilerim

Ps: Partnerinize her konuda onay vermek mümkün olmasa da onu duymak, farklı gerçekler olabileceğini kabul etmek ve ona anlaşıldığını hissettirmek mümkün! ?

Bu makale 30 Mart 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Klinik Psikolog  Serpil Endirlik

Klinik Psikolog Serpil Endirlik, Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Sabancı Üniversitesi Psikoloji bölümünde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. Sabancı Üniversitesi’nde okurken okulun Psikoloji Kulüp üyeliği dışında belirli sosyal sorumluluk projelerine katılmış bu kapsamda 1 yıl boyunca Maltepe Çocuk Cezaevinde, on sekiz yaş altı çocuklarla atölyeler düzenlemiştir ve eğitimlerinde yardımcı olmuştur. Üniversite hayatının belirli bir dönemi değişim programına hak kazanarak Rotterdam Erasmus Üniversitesi’nde 1 dönem kadar eğitim görmüştür.   İstanbul Kent Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına katılmış ve akademik süreci başarıyla tamamlamış olup, Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur ile yürütülen ‘Evli Bireyler arasında Cinsiyete Göre Algılanan Cinsel Doyum, Evlilik tipleri ve Algılana ...

Etiketler
Çift terapisi
Klinik Psikolog  Serpil Endirlik
Klinik Psikolog Serpil Endirlik
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube