Homeopati tedavisi

Homeopati tedavisi

 

         Alman hekim Samuel Hahnemann (1755-1843) tarafından 1796 yılında uygulanmaya başlanmış doğal, bütüncül ve yan etkisiz bir tedavi yöntemidir. Homeos benzer, pathos hastalık anlamına gelir. Klasik tanımı benzerin benzer ile tedavisidir. (Similia similibus curentur)

         Benzerler kuramı homeopatinin temel kuramıdır. Sağlıklı kişide belli semptomları oluşturan bir maddeyi, çok çok düşük dozlarda o semptomları gösteren kişiye verdiğinizde bu semptomları giderirsiniz.

         Homeopati doğal, yan etkisiz ve bütüncül bir tedavi yöntemidir. Doğaldır çünkü tedavide kullanılan remediler doğal maddelerden yapılır. Homeopatik ilaçlar, hayvan dokuları, bitki özleri, mineraller, metaller gibi tamamen doğada bulunan maddelerden belirli oranlarda seyreltilerek elde edilmektedir. Tıpkı akupunktur gibi homeopati de yaşam gücüyle çalışır. Bu nedenle yan etkisizdir. Holistik yani bütüncüldür çünkü bütüne bakar. Kişiyi fiziksel, zihinsel ve duygusal düzlemlerde bütün olarak ele alır. Homeopatide alınan çok detaylı hikayede tüm sistemlere bakılır. Kişinin sadece kulağındaki sıkıntı, baş ağrısı veya bacağındaki ağrıya değil fiziksel, duygusal, zihinsel tüm semptomlarına bakılır.

         Homeopati kişiye özel bir tedavi şeklidir. Homeopatide hastalık yoktur hasta vardır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dilek İnan

Dr. Dilek İNAN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2012 Yılında Yeditepe Üniversitesi'nde düzenlenen Akupunktur eğitimini birincilikle tamamlamıştır. 2013 Yılında Dr. Martha Lucas'tan Mei Zen, Kozmetik Akupunktur, İnfertilite, Nabız, Fitoterapi, qigong eğitimlerini alan Dr. Dilek İNAN, 2014 yılında Nöral terapi 2. basamak eğitimini yine 2014 yılında Su jok akupunktur 1. aşama eğitimini tamamlamıştır. Dr. Dilek İNAN, 2017 yılında Medipol Üniversitesinin düzenlediği Homeopati, 2017 yılında düzenlediği Kupa Terapi, 2018 yılında düzenlenen Mezoterapi eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır. Mesleki çalışmalarına ise, İstanbul / Bakırköy'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. ...

Etiketler
Homeopati nedir
Dr. Dilek İnan
Dr. Dilek İnan
İstanbul - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube