Hamilelikte yaz tatili

Hamilelikte yaz tatili

En merak edilen sorulardan biri hamilelerin denize ve havuza girip giremeyeceği. Tabii ki girebilirsiniz, yalnız bazı kurallara dikkat etmelisiniz.

Dikkat edilmesi gerekenler

Denizin temiz olduğuna emin olmalısınız.

Havuzun klorlanmış olduğundan emin olmalısınız. (Zannedildiği gibi, klor değil, klorsuz havuzdaki mikroplar zararlıdır)

Düz ve kaymayan terlikler giymelisiniz ki kayıp düşmeyin.

Mayonuz bakteri üretimine fırsat vermemesi için ıslak kalmamalı.

Havuza atlamamalısınız.

Su kaybı olmaması için fazla güneşlenmemelisiniz. Güneşe çıkmadan 1 litre su içip, güneş sonrası 1 litre daha içmelisiniz.

Yolculuk yapacaksanız sık sık mola verip ayaklarınızı hareket ettirmelisiniz ki bacaklarınızda pıhtı oluşmasın.

Tatile gidecekseniz kaldığınız oteldeki yemekler midenize uygun olmayabilir. Tatilinizin zehir olmasını istemiyorsanız yiyecelere biraz dikkat etmelisiniz.

Hamileler için denize girmek zararlı değildir hatta yüzme havuzlarına göre daha çok tavsiye edilir çünkü deniz suyu havuzsuyuna göre genellikle daha temiz kabul edilir. Yalnız denize girilecek plajın temiz bir plaj olmasına dikkat edilmelidir.

Bu makale 3 Temmuz 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Eser Ağar

Dr. Ögr. Eser Ağar, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2001 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.İhtisasını ise İstanbul Şişli Eftal Eğitim ve Araştırma Hastanesin'de tamamlayarak  Kadın Hastalıkları ve Dogum uzmanı olmuştur.  2006 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Perinatoloji Bölümüne tayin oldu ve riskli gebeliklerin takibi, 2.Düzey Ultrasonografi, Amniyosentez, CVS, Kordosentez gibi işlemler konusunda çalışmalarda bulundu. Buradaki çalışmalarını tamamladıktan sonra tekrar Şişli Etfal Hastanesine dönüp uzmanlık eğitimini tamamladı. Mecburi hizmet görevini 1 yıl süre ile Şanlıurfa Siverek Devlet Hastanesinde yaptı. Mecburi hizmet süresinin bitiminde 2008 yılında Kayseri Asker Hastanesinde askerliğini yapmaya başladı. Askerliğin ...

Etiketler
Yaz tatili
Dr. Öğr. Üyesi Eser Ağar
Dr. Öğr. Üyesi Eser Ağar
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube