Hamilelikte diş hekimliği

Hamilelikte diş hekimliği

Hamilelik süresince diş tedavisi yaptırmak sakıncalı mı ? Hamile bireylerde diş problemlerinin ortaya çıkması olağandır. Bu problemlerinin ortaya çıkmasının başlıca nedeni hamilelik süresince artmış hormonal değişimler ve beslenme alışkanlığı değişimidir. Hamile kalmayı planlayan tüm anne adaylarının hamilelik öncesi bir diş hekimine başvurup ağız ve diş sağlığını kontrol etmesi şarttır. hamilelik süresince ortaya çıkabilecek olası diş eti problemlerinizde hekimler :

- 1. üç aylık dönemde tedaviden kaçınır bu dönemde plasenta geçirgenliği fazla olduğundan kaynaklı acil durumlar dışında tedaviler ertelenmelidir.

-2. üç aylık dönemde hastamız hamile değilmiş gibi tüm diş tedavilerini yaptırabilirler. sadece akut diş ağrılarında kullanılması olası antibiyotik ve ağrı kesiciler düzenlenir.

-3. ve son üç aylık dönemde artık bebeğiniz büyümüştür ve diş problemleriniz de artmış olur. bu dönemde büyüyen bebeğin annede oluşturacağı konfor bozukluğundan kaynaklı acil problemler olmadığı sürece diş tedavilerini erteleriz acil durumlarda anneye tedavi yapmanın bir sakıncası yoktur. tedaviler sabah saatlerinde emasyonel stres az iken ve kısa seanslar halinde yapılır. Hamilelik süresinde Diş ağrısı için hangi ilaçları kullanabilirim? hamilelik süresinde sanılanın aksine antibiyotik ve ağrı kesici kullanılabilir. bu antibiyotik ve ağrı kesiciyi mutlaka diş hekiminize danışınız

Bu makale 16 Haziran 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Ali Kılıç

Dt.Ali Kılıç, Ege Üniversitesi'de başlamış olduğu eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş hekimi unvanı almıştır. Aynı yıl Hollanda’nın Nijmegen şehrinde bulunan Radboud Üniversitesi’nde cerrahi ve estetik diş hekimliği üzerine eğitim almıştır. 

Dt.Ali Kılıç, İzmir Karşıyaka'da bulunan Özel DentaPoint Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Dt. Ali Kılıç
Dt. Ali Kılıç
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube