Halsizlik

Halsizlik

Yorgunluk, halsizlik hissidir. Başlangıçta ani veya kademeli olabilir. Uzun süreli fiziksel veya zihinsel aktiviteyi takip ediyorsa ve dinlenme ile tamamen düzeliyorsa bu normal bir fenomendir. Bununla birlikte, uzun süreli, şiddetli, ilerleyici veya provokasyon olmadan ortaya çıkıyorsa tıbbi bir durumun belirtisi olabilir. Fiziksel yorgunluk, kasların optimal fiziksel performansı sürdürmekte geçici olarak yetersiz kalmasıdır ve yoğun fiziksel egzersiz ile daha şiddetli hale gelir. Zihinsel yorgunluk, uzun süreli bilişsel aktivite dönemlerinden kaynaklanan maksimum bilişsel performansta geçici bir azalmadır. Zihinsel yorgunluk, uyku hali, uyuşukluk veya yönlendirilmiş dikkat yorgunluğu şeklinde kendini gösterebilir. Ayrıntılı bilgi için lütfen bizimle irtibata geçiniz. Sağlıcakla kalın.

Bu makale 29 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Halit Abdullah

Uzm. Dr.Halit Abdullah, lise öğreniminin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmış ve eğitimini 1996 yılında başarı ile tamamlamıştır. İstabul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde İç Hastalıkları (Dahiliye) 2006 yılında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Özellikle diyabet, tiroid hastalıkları, obezite, mide ve bağırask hastalıkları, hipertansiyon ve kalp hastalıkları, göğüs hastalıkları konularında uluslararası tedavi yöntemleri kullanarak hastalarında başarılı sonuçlar elde etmiştir. 

Ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış çalışmaları bulunan Uzm. Dr. Halit Abdullah hastalarına özel muayenehanesinde hizmet vermektedir.

 

Etiketler
Halsizlik
Uzm. Dr. Halit Abdullah
Uzm. Dr. Halit Abdullah
Antalya - Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube