Gülüş tasarımında bireysel farklılıklar

Gülüş tasarımında bireysel farklılıklar

Diş hekimliğinde estetik problemler değerlendirilirken hem doğal görünümü hem de hastanın estetik ihtiyaçlarına cevap verecek görünümü sağlayan bütün prensipleri göz önüne almak gerekmektedir. Bu nedenle katı estetik kurallarına bağlı kalmak doğru olmaz. Çünkü estetik her mizaçta farklıdır ve bireyseldir. Dolayısıyla estetik diş hekimliğinin amacı doğala en yakın estetik diş dizisini oluştururken görünüm standartlarını da yükseltmektir. Diş hekimliğindeki teknolojik gelişmeler sayesinde dişe mümkün olduğunca az işlem uygulanarak hem estetik hem kalıcı ve uzun süreli başarı sağlanabilmektedir.

Güzel bir gülüş yüz estetiğini etkilemektedir. Bu estetiği sağlamak için hastanın ne istediğini çok iyi anlamak gerekir. Hastanın nasıl bir dişe sahip olmak istediğini bilerek yola çıkmak tedavinin başarısı için çok önemlidir. Yapılan estetik analizler, klinik ve radyolojik tetkikler sonrasında hastaya estetik alternatifler sunulur. Eğer fizyolojik sınırlamalar yok ise hastanın da estetik beklentileri tamamen karşılanmış olacaktır.

Sonuç olarak kişiye özel gülüş tasarımında evrensel bir kriter olan altın oranla sınırlı kalmak yerine kişiye en çok yakışan gülüşü sağlamak gereklidir. Böylelikle mükemmel görünüm ile doğal görünüm, estetik ile sağlık arasında sağlam bir denge kurulacaktır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Esra Alagha

Uzm. Dr. Esra Alagha lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2003 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almış, Restoratif Diş Tedavileri üzerine uzmanlık eğitimini de başarıyla tamamlamıştır.

Uzm. Dr. Esra Alagha mesleki çalışmalarına İzmir'de bulunan Ağız Ve Diş Estetiği Tedavi Merkezi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Gülüş estetiği
Uzm. Dr. Esra Alagha
Uzm. Dr. Esra Alagha
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube