Göz altı morlukları, göz altı morlukları neden olur?

Göz altı morlukları, göz altı morlukları neden olur?

Göz çevresinde yerleşen koyu halkalar kişilerin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur.

Göz çevresi morlukları o bölgedeki melanin pigmentinin fazla olmasından, o bölgedeki derinin incelerek alttaki dokuların ve damarların görünür olmasından veya göz altındaki çöküklük ve bundan kaynaklı gölgelenmeye bağlı olabilir.

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Genetik, yorgunluk, yaşlanma, az su tüketimi, tiroid hastalıkları, alerjik durumlar ve güneş gibi faktörlere bağlı olarak göz çevresinde koyu halkalar görülebilmektedir.

Göz Altı Morlukları Tedavi Edilebilir mi?

Gözaltı morlukları genellikle kozmetik bir sorun olarak görülmektedir. Özel bir tedaviye gereksinim duyulmaz. Ancak yaş ilerledikçe daha da kötü bir görünüm oluştuğu için özellikle de 30’lu yaşlarda gözaltı morlukları daha çok takıntı haline gelmektedir.

Kişi aynaya baktığında kendini kötü hissediyor ve de yorgun ve yaşlı görüntüden kurtulmak istiyorsa o zaman çeşitli tedavilerle bu görüntü giderilebilmekte veya hafifletilebilmektedir.

Gözaltı Morlukları Nasıl Tedavi Edilir?

Gözaltı morlukları için evde uygulanacak soğuk kompresler, ekran karşısında fazla vakit geçirmemek, düzenli uyku faydalı olacaktır.

Gözaltı morluklarında hastada bu görüntüye yol açan sebebe yönelik kişiye özel tedaviler belirlenmelidir. Bu kapsamda göz altı ışık dolgusu, göz çevresi mezoterapisi, PRP, kimyasal peelingler ve lazer tedavilerinden yararlanılmaktadır.

Göz çevresini nemlendiren ve besleyen göz çevresi kremlerinin de diğer tedavilerle birlikte kullanılması etkiyi hem güçlendirecek hem de daha kalıcı hale getirecektir.

Bu makale 22 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şirin Çelik

Uzm. Dr. Şirin Çelik, 31 Aralık 1984’te dünyaya geldi. Lisans öncesi öğreniminden hemen sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başladı ve 2007 yılında tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı aldı. Şirin Çelik, Yüksek Lisansı’nı 2012 yılında Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi'nde yaptı ve ardından Dermotoloji uzmanlığı unvanını almaya hak kazandı. Uzm. Dr. Şirin Çelik, akademik sürecini bitirdikten sonra, Bezm - i Alem Vakıf Hastanesi’nde 2008 – 2012 yılları arasında ilk kariyer sürecine başladı. Ardından, “Batman Bölge Devlet Hastanesi (2012 – 2014)”, “Başarı Hastanesi (2014 – 2015)”, “Yeni Yüzyıl Ünv. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi (2016 - 2020)”, “Estethica Levent Hastanesi (2020)” ile sayısız hastanın hayatına pozitif dokunuşlar yaptı. Uzm. Dr. Şirin Çelik, 2018 - 2020 yılları arasında Yeni Yüzy ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Uzm. Dr. Şirin Çelik
Uzm. Dr. Şirin Çelik
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube