GÖMÜLÜ ALT YİRMİ YAŞ DİŞLERİ

Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı
Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı
8 Mayıs 2016498 görüntülenme
Randevu Al
GÖMÜLÜ ALT YİRMİ YAŞ DİŞLERİ

20 yaş dişleri 3. büyük azı diş olarak da adlandırılırlar. Akıl dişleri azı dişler arasında en büyük olan ve çenelerin en gerisinde kalan dişlerdir. Bu dişler ağızda süren son dişlerdir. 18-24 yaşları arasında ağızdaki yerlerini alırlar. Ama genellikle geç yaşlara kadar çıkmazlar ya da gömük kalırlar.
Bazı kişilerde dört adet 20 yaş dişi vardır, nadiren ise hiç oluşmazlar.

Bu dişler çoğunlukla tam gömülü veya yarı gömülü şekilde çıkmaktadırlar.

Bu dişler çoğunlukla; Diş etrafında Ağrı , Kulak ağrısı, Ağız açmada kısıtlılık gibi şikayetlere neden olurlar. Bazen etraflarında kist oluşabilir bazende öndeki dişin çürümesine neden olabilirler. Yerleri nedeniyle arkada kaldıklarından bu bölge hastalar tarafından iyi temizlenemez ve diş etinde iltihaba neden olabilir.
Antibiyotiklerle bu belirtileri ortadan kaldırmak mümkündür fakat çoğunlukla bu belirtiler tekrarlarlar. Ağız içiyle bağlantı kurmuş olan akıl dişleri, ağızda bazen tamamen, bazen de kısmen görünebilir. Ağrıya, bazen kötü bir tat ve akıntı eşlik edebilir. Bu dişlerin sürmesi genellikle oldukça ağrılı olur ve tamamen sürmeleri uzun zaman alır. Ağrı kesiciler, antibiyotik ve sıcak tuzlu suyla gargara ile genelde problem kontrol altına alınabilir. Her zaman problemli olurlar diye bir şart yoktur, fakat sıklıkla şişlik, hassasiyet, ağrı, ağız açılımında kısıtlılık, kötü ağız kokusu ve kötü tada neden olurlar.
Bu dişler eğer gömükseler bu konuda eğitim almış çene cerrahları tarafından çekilmesinde fayda vardır. Uygun koşullarda 4 dişi gömük olan hastanın dişlerinin hepsi tek seansta çekilebilir.

Etiketler

Yirmilik diş operasyonYirmilik diş çekimiYirmilik diş aldırmaYirmi yas disi problemleriYirmilik dişiYirmilik yaş çıkarma belirtileriYirmilik dişi alma ameliyatıYirmilik diş ağrısı ve tedavisiYirmilik diş bozukluklarıYirmilik yaş dişlerinin çıkmasıYirmi yaş dişi ameliyatıYirmilik dişi cerrahi ile alınmasıYirmilik dişlerin erken gelmesi diş hekimiYirmi yaşYirmi yaş dişleri nelerdirYirmi yaş dişi çürümesiYirmi yaş dişi nedirYirmi yaş dişi çekimiYirmi yaş dişinin çekileceği durumlarYirmi yaş dişi ne demektirYirmi yaş dişi detaylarıYirmi yaş dişinin çekildiği durumlar

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı

Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı

Uzm. Dr. Dr. Recep Serdar Kırıcı, 25.03.1985 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Antalya'da tamamladı. Lisans eğitimine 2005 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladı ve 2010 yılında tamamlayarak unvanını aldı.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır