Göğüs küçültme ameliyatı

Göğüs küçültme ameliyatı
Estetik ve plastik cerrahi denilince hep akla güzelleşme ameliyatları gelmektedir. Tabiki her insanın güzellik sınırları içinde olması hakkıdır. Fakat bazı durumlarda güzellik ve fonksiyon birlikte olmalı hatta, fonksiyon ön planda olmalıdır. İşte bu duruma bir örnek büyük ve şekli bozulmuş göğüslerdir.
 
Normal bir göğüsün yerleşimi: 2. ve 7. kaburgalar arasında, meme başı seviyesi kolun yarısına gelen mesafe ile aynı seviyede ve göğüsün yan sınırı gövdeden bir miktar çıkıntılı olmalıdır. Şekli ise yarısı kesilmiş damla gibi olmalıdır.
 
20 yaşına kadar normal olarak gelişebilen göğüsler daha sonra doğum, kilo alınması, yer çekimi ve fiziksel aktiviteler sebebi ile doğal olarak deforme olacaktır. Kadın için bu görüntü genellikle dışına atamadığı ciddi bir psikolojik problem olacaktır. Bunun yanında bazı hanımlarımızda ergenlik döneminde göğüslerin aşırı büyümesi ile birbirinden farklı şekil ve büyüklükte göğüsler görülebilmektedir. Buda bir estetik kusurdur. Fakat daha önemlisi, ciddi bir fonksiyon bozukluğudur. Göğüslerin ağırlığı hastada devamlı bel ağrılarına ve hatta bel kemiklerinde şekil bozukluklarına sebep olacaktır. Hasta kendine uygun sütyen bulamıyacak, sütyen askıları omuzlarını ezecek, göğüslerin altında pişikler olacak ve meme büyüklüklerini eşitleyebilmek için devamlı takviyeler kullanacaktır.
 
Bu nedenlerle göğüslerin küçültülmesi aslında estetik değil fonksiyonel bir ameliyattır. Gelişen teknoloji ile kadınlarımız bu dertlerinden iki-üç saatlik bir sürede kurtulacaklar ve eski hallerini bir daha düşünmeyecekler. 10-15 gün içinde dikişler alınacak ve 21 gün sonra hastalarımız hak ettikleri yaşam tarzını sürdüreceklerdir. Sonuç olarak ülkemizde böyle imkanlar varken insanlarımız ömür boyu dertlenmektense neden bundan kurtulmasınlar. 
 

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Cihat Nazmi Baran

Etiketler
Estetik cerrahi
Prof. Dr. Cihat Nazmi Baran
Prof. Dr. Cihat Nazmi Baran
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube