Doktorsitesi.com

Uyluk Germe Nedir? Yöntemleri nelerdir?

Op. Dr. Dilek Bağdatlı
Op. Dr. Dilek Bağdatlı
29 Temmuz 2016160 görüntülenme
Randevu Al
Uyluk Germe Nedir? Yöntemleri nelerdir?

Aşırı kilolu kişilerde kilo verilmesini takiben, normal kilodaki kişilerde yaşlanma ve yerçekiminin etkisi ile uyluk içlerinde sarkıklık ve deri fazlalığı görülebilmektedir.

Uyluk germe cerrahisi ile, uyluk iç yüzündeki bu deri fazlalığından kurtulmak mümkündür. Operasyon, ideal kilosuna ulaşmış kişilerde uygun bir cerrahidir. Kişi kilo vermeye devam ediyorsa, sonrasında ikinci bir operasyon gerekebilir.

Uyluk Germe Cerrahisi İle İlgili Teknik Bilgiler

Uyluk germe ameliyatı genel anestezi altında uygulanır. Ameliyatın hedefi, uyluk iç ve ön yüzünde birikmiş olan fazla deri ve yağ dokusunu uzaklaştırıp, cildi germektir. Bu ameliyat ile kasık bölgesinde yatay olarak uzanan ve burada gizlenen bir kesi yapılmaktadır. Fazlalığı çıkarılan gergin cilt, yeni konumuna dikişlerle sabitlenir. Hasta 3.gün banyo yapabilir, 7-10gün sonra dikişleri alınır. Ameliyattan sonraki erken dönemde, dikişlerde gerginlik yaratabilecek bacakları kaldırma veya ayırma gibi hareketlerden kaçınmak gerekir.

Ameliyat sonrası hastanın birkaç hafta uyluk bölgesini destekleyen korse veya elastik bandajlar kullanması gerekir. Kişi 1-2 hafta sonra işine dönebilir. Ancak ağır ve zorlayıcı hareketlerden 1-2 ay uzak durulmalıdır.

Etiketler

Uyluk germe ameliyatıUyluk germe nedirUyluk germe neden yapılırUyluk germe ameliyatı kimlere uygulanırUyluk germe nasıl yapılırUyluk germe operasyonuUyluk germe ameliyatının riskleriUyluk germe ameliyatı hakkında

Yazar Hakkında

Op. Dr. Dilek Bağdatlı

Op. Dr. Dilek Bağdatlı

Op. Dr. Dilek BAĞDATLI, 11 Haziran 1969 tarihinde Tekirdağ - Çorlu'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini İzmir'de tamamlamıştır. 1986 yılında İzmir Kız Lisesi'nden mezun olmasını takiben 1986 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmıştır ve tıp eğitimine başlamıştır. 1992 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.