Göğüs estetiği

Göğüs estetiği

Meme estetiği olmak isteyen hastaların talepleri öncelikli dikkate alınır. Devamında vücut yapılarının artıları eksileri değerlendirilip ameliyat planı yapılır.
Göğüs Estetiği (Meme Estetiği) günümüzde oldukça tercih edilen estetik operasyonlardan biridir. Kadınların dik ve dolgun göğüs istekleri anatomilerinde farklı olabilir. Anatomik olarak her kadının memesi istendiği şekil ve duruşta değildir. Yapısal meme yapısı kişiyi rahatsız edebilir. Bunların dışında doğum ve emzirme sonrası, yaşlanma, kilo kaybı ve kilo alımı göğüste sarkmalara yol açabilir.

Göğüs Estetiğini Kimler Yaptırmalı?

Yapısal olarak büyük memelerde, yaşa bağlı, emzirme sonrasında veya aşırı kilo alımına bağlı meme dokusunun sarkık ve büyük olduğunda tercih edilen bir cerrahi yöntemdir. Meme dokusunun hastanın boyuna, vücut yapısına göre aşırı büyük olması, sırt ve bel ağrısına, sütyen iplerinin omuzlarında iz bırakmasına ve ağırlık yapmasına neden olmaktadır. Hastalar sıklıkla artık bu ağırlığı taşıyamamaktan çok ağrısı olduğundan, yazın uygun kıyafet bulamadığından ve meme sarkıklığına bağlı meme altında cilt lezyonları, mantar ve pişiklere neden olma şikayetler ile doktora başvurmaktadırlar. Bu durumda, hastanın ayrıntılı fizik muayenesinin yapılarak hastaya planlanacak cerrahi; hastanın da beklentileri göz önüne bulundurularak yapılır. Santral pediküller teknikte daha yuvarlak ve diri bir göğüs elde edilebilmekte ve etkileri daha uzun dayanabilmektedir.

Göğüs Estetiği Öncesi?

Operasyon öncesi hastanın yaşına göre meme muayenesi ve tetkikleri yapılmalıdır. 40 yaş öncesinde meme ultrasonografisi ile meme dokusunun kontrol edilmesi, 40 yaş üzerinde ise meme ultrasonografisi ile mamografi birlikte yapılarak kontrollerinin yapılması ve meme küçültme operasyonu için engel olacak şüpheli bir doku yok ise operasyon planlanmalıdır.

Göğüs Estetiği Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hastanın operasyon öncesi kan sulandırıcı ilaç kullanıyor ise ilacın kesilmesi, sigara kullanıyor ise yaklaşık 1 hafta önce bırakılması hızlı iyileşme sağlanabilmesi için gereklidir. Operasyonun türüne göre dikkat edilmesi gereken diğer unsurları size ayrıntılı şekilde bildiriyor ve başarılı bir işlem için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz.

Göğüs Estetiği Nasıl Yapılır?

Operasyon öncesi hastanın meme dokusu büyüklüğüne ve sarkıklığına göre uygun çizimler yapılarak; meme başı yukarı taşınır, fazla olan meme dokusu ve cilt çıkarılır. Operasyon süresi meme dokusunun büyüklüğüne göre 2,5-3 saat sürmektedir. Santral pedikuler teknikte de ameliyat süresi biraz daha uzun 4-5 saat sürebilmektedir. Çizimlere uygun olarak cilt ve meme dokusu çıkarıldıktan sonra meme dokusu çizimlere uygun olarak daha yukarı taşınarak ve dikleştirilir.

Mevcut büyük ve sarkık meme dokusundan sanki protez varmış gibi yeniden şekillendirilmiş bir meme dokusu oluşturulur. Operasyon sonrasında meme başı çevresinde yuvarlak ve aşağı doğru uzanan ter T harfi şeklinde dikiş hattı oluşacaktır. Dikişler estetik olarak ve kendisi eriyen dikişler olduğu için alınmasına gerek yoktur. Operasyon sırasında dikiş hattı altına diren yerleştirilmektedir. Operasyon sonrası hastanın pansumanı sütyen desteği veren sıkı bandajlarla yapılır. Hastanın hastanede kalış süresi 1 gündür, ertesi gün taburcu edilir.

Göğüs Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Operasyon süresi meme dokusunun büyüklüğüne göre 2,5-3 saat sürmektedir. Santral pedikuler teknikte de ameliyat süresi biraz daha uzun 4-5 saat sürebilmektedir.

Göğüs Estetiği Sonrası İz Kalacak mı?

Operasyon sonrasında meme başı çevresinde yuvarlak ve aşağı doğru uzanan ter T harfi şeklinde dikiş hattı oluşacaktır. Dikişler estetik olarak ve kendisi eriyen dikişler olduğu için alınmasına gerek yoktur.

Göğüs Estetik Ameliyat Sonrası

Operasyon sonrası ilk kontrolde direni çekilir ve meme büyüklüğüne uygun bedende cerrahi sütyen giydirilir. 4-6 hafta ağır spor yapmaması önerilir. Operasyon sonrası sigara içmemesi ve verilen ilaçlarını düzenli olarak kullanması gerektiği anlatılır. Operasyondan 1 hafta sonra işine geri dönebilir.

En Çok Tercih Edilen Protez Hangisidir?

Göğüs yuvarlak bir yapıda değildir. Daha çok üstten hafif bir eğimlidir.
Meme ucuna doğru yükselir ve yay çizgisi gibi meme altına iner doğru. Kullanılan protezde buna uygun olmalı kalıcı ve başarılı sonuçlar vermelidir. Bu sebepten anatomik protezler üretilmiştir. Daha doğal bir duruş kazanılmasında büyük etkisi olan jel protezler yaygın kullanılır. Hasta taleplerini ön planda tutarak, sizin için her açıdan en doğru protezi uygulamaya gayret ediyoruz.

Göğüs Ameliyatı Sonrası Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ağır kaldırmamalısınız.

Kendinizi olası darbelerden korumalısınız.

Göğüs üstüne yatmamalısınız.

15 gün takmanız gereken özel sütyeni çıkartmamalısınız.

Sigara ve alkol tüketmemelisiniz ve operasyonun türüne göre detaylı bilgilendirmeyi sizlerle paylaşacağız.

Meme Büyütme İşleminden Başka, Memeye Uygulanabilen Diğer Estetik Operasyonlar Nelerdir?

Meme küçültme ve meme dikleştirmesi yapılan operasyonlar arasındadır. Meme dikleştirme ameliyatı hakkında bilmeniz gereken tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Meme Estetiği Ücretleri Ne Kadar?

Meme estetiği 2020 ücretlerini öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu makale 15 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Murat Gürel

1975 yılı Balıkesir / Edremit doğumlu olan Op. Dr. Murat Gürel, aslen Ordu’ludur. İlkokulu Konya’da, orta ve lise öğrenimini ise Samsun’da tamamladı ve öğrenimi esnasında Tübitak’ın düzenlediği yarışmada Matematik dalında Karadeniz Bölge Üçüncüsü oldu. 1994-2000 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine devam edip, 2006 yılında Ankara Atatürk ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünde asistanlık eğitimine başladı. Asistanlık eğitimi sırasında çok sayıda ulusal ve uluslar arası makale çalışması yapmıştır. 2008-2009 yıllarında Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim dalında burun estetiği, meme estetik ve rekonstrüktif cerrahisi, dudak ve damak yarıkları, birçok çeşitte flap cerrahisi ile ilgili pek çok vakaya katılm ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Meme büyütme operasyonu
Op. Dr. Murat Gürel
Op. Dr. Murat Gürel
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube