Gluteal augmentation

Her yıl tüm dünyada kalça büyütme prosedürlerinin sayısı istikrarlı bir şekilde arttıkça, yağ transferi ile büyütme talebinde de  son yıllarda çarpıcı bir artış kaydedildi.  Kalça büyütme için yağ transferinin kullanılmasıyla ilişkili birkaç avantaj vardır.

Gluteal augmentation

Gluteal augmentation

 

Her yıl tüm dünyada kalça büyütme prosedürlerinin sayısı istikrarlı bir şekilde arttıkça, yağ transferi ile büyütme talebinde de  son yıllarda çarpıcı bir artış kaydedildi.  Kalça büyütme için yağ transferinin kullanılmasıyla ilişkili birkaç avantaj vardır.

Temel avantajlar;

gluteal bölgenin hassas şekilde şekillendirilmesi ve yeniden şekillendirilmesi,

genel vücut estetiğinin 360 derecelik bir şekilde iyileştirilmesi

otolog dokuların kullanılmasıdır.

Yağ transferi, kalça ve uyluk bölgesinin odaklanarak büyütülmesine ve bitişik vücut bölgelerinin küçültülmesine izin verir. Redüksiyona bitişik büyütme kombinasyonu, hastaların tek başına implantlar veya otoaugmentasyon flepleri ile elde edilemeyecek şekillerde konturlama hedeflerine ulaşır. Liposakşın yoluyla yağ toplama, iyileşmeye izin verir.

 

 

Spesifik olarak, alt sırt, yanlar, uyluklar ve daha uzak bölgelerdeki yağların liposakşın işlemi, genel vücut şekillendirmenin yanı sıra gluteal büyütme için yağ kağıdır. Kalçanın aynı anda büyütülmesiyle birlikte sırtın alt kısmından ve gövdeden yağ alınması, 360 "S-şekilli"  gluteal silueti geliştirir. Liposakşın ve gluteal yağ transferinin kombinasyonu, “S” eğrisel vücut konturunu oluşturan dış bükeylere geçiş yapan iç bükeyliklerin oluşturulmasına olanak tanır ve estetik açıdan hoş sonuçlara yol açar. Ayrıca otolog dokuların kullanımı, seroma, kapsüler kontraktür, implant migrasyonu, yara iyileşmesi komplikasyonları, doğal dokuların incelmesi ve implantla ilgili enfeksiyonları içeren komplikasyonları önler.

 

 

Brazilian Butt liftin bilinen komplikasyonları, yağ nekrozu, enfeksiyon, apse oluşumu, kontur düzensizlikleri, siyatik sinir yaralanması, yağ embolisi, tromboembolizm görülebilir. Bilinen bu komplikasyonlara rağmen hasta seçimi, cerrahi teknik ve perioperatif yönetimdeki gelişmeler bu komplikasyonların gelişim oranını çok düşürür. Çoğu plastik cerrahına göre, BBL kalça büyütmenin diğer modalitelerinden tartışmasız daha üstündür.

 

Preoperatif değerlendirme

 

Yağ transferi ile gluteal büyütme için ideal hasta, kayda değer bir büyütme sağlamak için yeterli donör yağına sahip olmalıdır. Bununla birlikte, orta derecede liposakşın ve belirli gluteal bölgelere yağ transferi ile zayıf hastalarda gövde ve kalçalarda dramatik bir dönüşüm elde edilebilir. Vücut yağ bileşimi çok düşük olan hastalar genellikle bu prosedür için zayıf adaylar olarak kabul edilir, ancak bazı durumlarda lipoaspirat verimini optimize etmek için kilo almaları istenebilir.

Beklenti yönetimi, prosedürün başarısı ve hasta memnuniyeti için kritik öneme sahiptir. Hastadan üst kalça dolgunluğu, çıkıntı, arka yan dolgunluk veya yan kalçadan trokanterik dolgunluk gibi önemli alanlara öncelik vermesi istenmelidir. Bu, tüm bölgeleri büyütmek için yeterli yağa sahip olmayan zayıf hastalarda özellikle önemlidir. Hastanın tıbbi komorbiditelerini ve mevcut ilaçlarını gözden geçirmek de önemlidir. Bu, cerrahın hastayı uygun şekilde riske ayırmasına ve balık yağları, aspirin, nonsteroidal antiinflamatuarlar ve benzeri perioperatif komplikasyon riskini artıran ilaçları kullanmamasına olanak tanır. Yağ grefti sağkalım oranlarını azaltabileceğinden, tütün kullanımı ameliyattan en az 4 hafta önce ve tercihen ameliyattan sonra en az 3 ila 6 ay kesilmelidir. Postoperatif dönemde tromboemboli profilaksisinin olası kullanımı dahil olmak üzere tromboembolik risk faktörleri hasta ile değerlendirilmeli ve tartışılmalıdır.

 

Cerrahi Planlama

Hasta ile cerrahi hedefler belirlendikten sonra, prosedürün başarılı bir şekilde uygulanması

sadece yağ transferinin hacminden ziyade gluteal şekillendirmeye bağlıdır. Açıklandığı gibi gluteal çerçeve sınıflandırma sisteminin kullanılması estetik hedeflerin tanımlanmasına yardımcı olabilir. A, V, H ve yuvarlak çerçeveler olmak üzere 4 genel çerçeve şekli vardır. Hastanın çerçevesini belirlemek ve uygun şekilde değerlendirmek, cerrahi hedeflerin uygun şekilde tanımlanması gerekir.   Daha arzu edilen A çerçevesini elde etmek için V ve H çerçevelerinin nasıl değiştirilebileceğini anlamak, estetik hedeflere ulaşmak için önemlidir. Midlateral ve inferior lateral bölgelere aşırı yağ transferinden kaçınmak önemlidir, çünkü bunlar yağ grefti sağkalımını azaltmakla ünlüdür. Genel olarak, şekil tercihlerinin 2 yönü, projeksiyon ve lateral dolgunluk hastalarla tartışılmalıdır. Bazı hastalar daha az yanal dolgunluk ile daha atletik bir vücut ve dolayısıyla 0,7'den büyük bir bel:kalça oranı arzu eder. Diğer hastalar abartılı bir kum saati veya daha fazla lateral dolgunluk (belirgin çıkıntılı veya çıkıntısız) ve 0,7'den düşük bel:kalça oranı olan S-eğrisi şeklini isteyebilir.

 

Sağlıklı günler dilerim...

Bu makale 13 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Fatih Doğan

Prof. Dr. Fatih Doğan lisans eğitimi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2002 yılında tamamlamıştır. Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi-  Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi'de 2003-2009 yılları arasında uzmanlığını almıştır. Medicana Ataşehir'de hasta kabulüne devam etmektedir.     SCI-E (Science Citation Index-Expanded), SSCI (Social Science Citation Index), AHCI (Arts and Humanites Citation Index) tarafından taranan dergilerde yayımlanmış orijinal araştırma makaleleri:   1. Dogan Fatih, Özyazgan Irfan (2014). Flap Preconditioning by Electrical Stimulation as an Alternative to Surgical Delay: Experimental Study.. Annals Of Plastic Surgery, 75(5), 560-564., Doi: 10.1097/SAP.0000000000000162., (Kontrol No: 1392484) 2. Dogan Fatih, Özyazgan Irfan (2014). New Flap For The Reconstruction Of The Perinasal Region. Facial Plas ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Etiketler
Kalça büyütme
Prof. Dr. Fatih Doğan
Prof. Dr. Fatih Doğan
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube