Girişimsel ağrı ve enjeksiyon uygulamaları, rejeneratif tıp

Ağrı önemli bir sağlık problemi olarak günlük yaşamımızı etkilemektedir. Ağrı tedavisine yönelik ilaç ve ilaç dışı tedaviler uygulanmasına rağmen bir kısım ağrı inatçı olarak devam etmektedir. Girişimsel ağrı ve çeşitli enjeksiyon uygulamaları ile dirençli ağrının azaltılması sağlanmaktadır. Rejeneratif (yenileyici) tedaviler yapısı bozulmuş olan dokuların onarımını sağlayarak kas iskelet sisteminin bütünlüğünü koruyan tedavi yöntemleridir. Bunlar arasında PRP, CGF, kök hücre uygulamaları, proloterapi sayılabilir.

Girişimsel ağrı ve enjeksiyon uygulamaları, rejeneratif tıp

Günümüzde ağrı önemli bir halk sağlığı sorunu olarak yer almaktadır. İnsanların büyük bir kısmı hayatları boyunca çeşitli kas, iskelet, eklem başta olmak üzere ağrı yaşamaktadır. Ağrı tedavisine yönelik ilaç ve ilaç dışı tedaviler uygulanmasına rağmen bir kısım ağrı inatçı olarak devam etmektedir. Girişimsel ağrı ve çeşitli enjeksiyon uygulamaları ile dirençli ağrının azaltılması sağlanmaktadır.

Lokal sinir blokları, epidural enjeksiyonlar, tetik nokta enjeksiyonları, eklem içi ve yumuşak doku enjeksiyonları, sempatik blokajlar bu amaçla yapılabilen tedavilerdendir.

Ağrı noktasına yapılan uygulama ile ilaç alımının azaltılması ve olası yan etkilerinin önüne geçilmesi, hızlı etki sağlanması günümüzde girişimsel işlemlerin sıklığını arttırmıştır.

Eklem içi ve çevresine uygulanan ( PRP-CGF, SVF, hyalüronik asit, proloterapi, ozon, kortizon, lokal anestezik, kuru iğneleme) yöntemleri ile aşınmaya uğramış bölgelerin onarımı ve hareket kabiliyetinin artması amaçlanmaktadır.

Tüm eklem ve omurga şikayetlerine yönelik tetkik ve tanı sonrasında hekiminizle beraber size en uygun tedaviye kara vermek için Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon polikliniklerine müracaat edebilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bu makale 9 Aralık 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Adnan Bilgiç

Uzman Dr Adnan Bilgiç 1988 yılında Sakarya’da doğmuştur. Lisans öncesi eğitim ve öğretimini 2006 yılında Sakarya Fen Lisesinde bitirmesinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde (Çapa) başladığı tıp eğitimini başarı ile tamamlayarak 2012’de Tıp doktoru unvanı almıştır. 2013’te Uludağ Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalında ihtisasına başlayarak 2018 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimi olmuştur. 2018-2022 arasında Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yaptıktan sonra 2022 itibarı ile Yalova Özel Atakent Hastanesinde hastalarına hizmet vermektedir. Rejeneratif (yenileyici) tıp, tamamlayıcı/bütünsel/fonksiyonel tıp yaklaşımı, eklem/yumuşak doku/sinir enjeksiyon uygulamaları (PRP, hyaluronik asit, ozon, proloterapi vb.), fıtıkların ameliyatsız tedavi ve takibi, iltihaplı ve iltihapsız romatizmal has ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Prp tedavisi
Uzm. Dr. Adnan Bilgiç
Uzm. Dr. Adnan Bilgiç
Yalova - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube