Gençlik aşısı, gençlik aşısı ne zaman uygulanır?

Gençlik aşısı, gençlik aşısı ne zaman uygulanır?

Gençlik aşısı, günümüzde en popüler estetik işlemlerin başında gelmektedir. Gençlik aşısı; bıçak altına yatmadan, on sene gençleşmenizi sağlayan bir işlemdir.

Mezoterapi adı verilen oldukça küçük ve ince iğneler ile enjeksiyon şeklinde uygulanan bir işlemdir. Cilt, bu işlem sonrasında kendini onarır. Bu sebeple doğal bir işlemdir. Cildin ihtiyacı olan nem ve esneklik hyalüronik asit ile cilde verilir. Uygulamadan 2 gün sonra ciltteki etkileri ortaya çıkmaktadır.

Gençlik Aşırı Ne Zaman Uygulanır?

Gençlik aşısı, özellikle sorunlu bölgelere uygulanan bir enjeksiyon işlemidir. Alkol, sigara, güneş lekesi ya da hormonal bozukluklar (sivilce, akne izi, çatlak izleri) ile ilgili bölgelere uygulanmaktadır.

Gençlik Aşısı Hangi Cilt Problemlerinde Uygulanır?

Gençlik aşısı, oldukça doğal bir iyileştirme, cildin yenilenme sürecidir. Vücudun kendiliğinden ürettiği bir madde yeniden sorunlu bölgelere verilerek, cildin kendini onarması için uyarılır. Bu sayede cilt sorunlarında, cilt bozukluklarında kalıcı ve doğal bir etki sağlar.

Cildin yaşlanmaya bağlı sarkmaya başlaması ve diriliğini kaybetmesi halinde

Cildin yaş ilerlemesi sebebiyle kırışması,

Cildin sigara kullanımı sebebiyle hasar alması durumunda,

Cildin güneşin zararlı etkilerine karşı,

Ciltte geçmiş ya da devam eden sivilce izi ve sivilce problemlerine karşı,

Cildin nemini kaybetmesi durumunda,

Cildin matlaşması, canlılığını yitirmesi durumunda uygulanır.

Hyalüronik Asit Nedir?

Hyalüronik asit, vücudun kendiliğinden ürettiği bir bağ dokusu elemanıdır. Hyalüronik asit üretimi yaş ile beraber azalır. Vücudun ihtiyaç duyduğu hyalüronik asit dışarıdan gençlik aşısı olarak verilir.

Fazla dozaj söz konusu değildir. Vücut ihtiyacı olan hyalüronik asiti alacaktır. Bundan dolayı da gençlik aşısı neticesinde elde edilen sonuçlar tamamen doğaldır.

Gençlik Aşısı Nasıl Uygulanmaktadır?

Gençlik aşısı, kişinin sorunlu bölgesi baz alınarak planlanmaktadır. Seans sayısı ve aralıkları da ilgili bölgenin durumuna göre belirlenmektedir. Genel olarak on beş gün ara ile 3 ila 5 seans uygulanması gerekebilir.

Ancak işlem sayısı her kişiye göre değişebilmektedir. İşlem ardından bölgede hafif şişlikler meydana gelebilmektedir.

Aşı uygulamasından sonra 2-5 gün içerisinde canlılık, parlaklık ve ciltteki iyileşme kendini göstermeye başlamaktadır.

Bu makale 22 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şirin Çelik

Uzm. Dr. Şirin Çelik, 31 Aralık 1984’te dünyaya geldi. Lisans öncesi öğreniminden hemen sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başladı ve 2007 yılında tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı aldı. Şirin Çelik, Yüksek Lisansı’nı 2012 yılında Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi'nde yaptı ve ardından Dermotoloji uzmanlığı unvanını almaya hak kazandı. Uzm. Dr. Şirin Çelik, akademik sürecini bitirdikten sonra, Bezm - i Alem Vakıf Hastanesi’nde 2008 – 2012 yılları arasında ilk kariyer sürecine başladı. Ardından, “Batman Bölge Devlet Hastanesi (2012 – 2014)”, “Başarı Hastanesi (2014 – 2015)”, “Yeni Yüzyıl Ünv. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi (2016 - 2020)”, “Estethica Levent Hastanesi (2020)” ile sayısız hastanın hayatına pozitif dokunuşlar yaptı. Uzm. Dr. Şirin Çelik, 2018 - 2020 yılları arasında Yeni Yüzy ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Gençlik aşısı nedir
Uzm. Dr. Şirin Çelik
Uzm. Dr. Şirin Çelik
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube