Buz lazer epilasyon nasıl yapılır?

Günümüzde estetik ve güzellik alanında yaygın olarak kullanılan lazer epilasyon teknolojisinin tarihi 1960’lı yıllarda lazer teknolojisinin tıp dünyası ile buluşmasına dayanır. Yıllar içerisinde etkinliği yüksek ve riskleri çok daha düşün lazer epilasyon cihazlarının üretilmesi ile özellikle 90’lı yıllardan itibaren kullanımı artmıştır. Kıl köklerinin tahrip edilerek gelişimlerinin engellenmesi temeline dayanan lazer epilasyon teknolojisi kullanımı, özellikle belirli seans sayılarında uygulandığında kıl sorununa kalıcı çözüm olabilmesi nedeniyle yoğun ilgi görmektedir. Buz lazer epilasyon, son yıllarda isminden sıklıkla söz edilen, epilasyon esnasında hissedilen acıyı minimuma indirmeyi başaran özel bir teknolojidir. Diğer tüm lazer epilasyon cihazlarının aksine, daha geniş bir alanı taraması, ütüleme yöntemine ek olarak soğutma teknolojisiyle işlemin daha ağrısız hale getirilmesi açısından buz lazer epilasyon yöntemi oldukça başarılıdır. Hemen her cilt renginde ve tipinde başarılı bir şekilde uygulanabilen yöntem, uygun adımlar takip edildiğinde oldukça güvenilir ve başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır.

Buz lazer epilasyon nasıl yapılır?

Buz Lazer Epilasyon Öncesi Neler Yapılır?

Buz lazer epilasyon yöntemi hakkında bilgi almak ve ten rengi, kıl yapısı gibi bileşenler yönünden bu yönteme uygun olup olmadığınızı belirlemek için ilk yapmanız gereken bir uzmandan bilgi almaktır. Alanında eğitimli bir uzman, doktor, dermatolog ya da güzellik uzmanı ile çalışmak hem güvenlik hem de sonuç başarısı açısından son derece önemlidir.

Buz lazer epilasyon öncesi, tarama yapılacak alanların yağ ve kirden arındırılmasını garanti etmek için vücut temizliği mutlaka yapılmalıdır. Cilt temizliği, lazer ışığının cilt tarafından daha iyi emilmesine yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra, bölgede bulunan kılların, uzmanın önerdiği şekilde kısaltılması ve temizlenmesi de işlem öncesi hazırlık adımlarından biridir.

Buz Lazer Epilasyon İşlemi Nasıl Yapılır?

Buz lazer epilasyon işlemi öncesinde, işlemi yapacak uzman, cihaz ön ayarlarını cilt ve kıl yapınıza uygun olarak ayarlayacaktır. Bu esnada rahat bir şekilde size ayrılan alana uzanmanız yeterlidir. Gözlerinizi lazer ışığının olumsuz etkilerinden koruyabilmeniz için koruyucu gözlük takmanız istenebilir. Işığa çıplak göz ile bakmaktan kaçınmalısınız. Atış öncesi buz lazer epilasyon başlığı, işlem yapılacak bölge özelliklerine uygun olarak takılır. Soğutucu başlık, lazer atışı öncesinde cildi soğutarak hissedilecek acının hafifletilmesine destek olur. Atışlar daha geniş alanı kapsayacak şekilde ütüleme yöntemi ile yapılacağından işlem süresi diğer cihazlara göre çok daha kısa olacaktır. Uygulama yapılan cilt alanının genişliğine bağlı olarak tahmini süre uzman tarafından randevu esnasında size belirtilebilir.

Buz lazer epilasyon işlemi sonrası ciltte kızarıklık ya da hassasiyet görülebilir. Şikayetler hafifleyene kadar güneşten ve makyajdan kaçınmanız, bazı bakım ve nemlendirme ürünlerini ilgili yüzeye uygulamanız tavsiye edilebilir. Batık kıl, şişlik ya da kaşıntı gibi yan etkiler buz lazer epilasyon yönteminde çoğunlukla ortaya çıkmayacaktır.

Bu makale 5 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şirin Çelik

Uzm. Dr. Şirin Çelik, 31 Aralık 1984’te dünyaya geldi. Lisans öncesi öğreniminden hemen sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başladı ve 2007 yılında tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı aldı. Şirin Çelik, Yüksek Lisansı’nı 2012 yılında Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi'nde yaptı ve ardından Dermotoloji uzmanlığı unvanını almaya hak kazandı. Uzm. Dr. Şirin Çelik, akademik sürecini bitirdikten sonra, Bezm - i Alem Vakıf Hastanesi’nde 2008 – 2012 yılları arasında ilk kariyer sürecine başladı. Ardından, “Batman Bölge Devlet Hastanesi (2012 – 2014)”, “Başarı Hastanesi (2014 – 2015)”, “Yeni Yüzyıl Ünv. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi (2016 - 2020)”, “Estethica Levent Hastanesi (2020)” ile sayısız hastanın hayatına pozitif dokunuşlar yaptı. Uzm. Dr. Şirin Çelik, 2018 - 2020 yılları arasında Yeni Yüzy ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
buz lazer
Uzm. Dr. Şirin Çelik
Uzm. Dr. Şirin Çelik
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube