Geleneksel tel tedavileri (metal braketler)

Geleneksel tel tedavileri (metal braketler)

Dişlerin ön yüzeyine yerleştirilen klasik metal braketler günümüzde hala en çok kullanılan ve en güvenilir tedavi seçeneklerinden biridir. Bu sistemlerde dişlere braketler yerleştirilir ve bir ark teli bu braketlere elastik veya metal ligatürlerle bağlanır. Bu sayede dişlere kuvvet iletilmiş olur ve diş hareketleri gerçekleşir. Diş hareketlerini yönlendirmek ve desteklemek amacıyla lastikler, yaylar ve minivida gibi uygulamalardan destek alınır.

Bu tedavi yönteminde çoğu zaman ayda bir randevular gerçekleştirilir. Tedaviler ortalama 1-1,5 yıl sürmekle birlikte vakanın şiddetine göre 6 ay ile 2,5 yıl arasında değişen sürelere sahiptir. Tel tedavilerinde ilk haftalarda hafif- orta şiddette ağrılar görülmekle beraber sonrasında ağrılar azalarak yok olurlar.

Bu makale 23 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dt. Ahmet Yaşar

Uzm. Dt. Ahmet Yaşar, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı'nda doktora eğitimini tamamlamış ve Ortodonti Uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına Ortodonti Uzmanı Ahmet Yaşar Özel Kliniği'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
metal braketler
Uzm. Dt. Ahmet Yaşar
Uzm. Dt. Ahmet Yaşar
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube