Çene eklemi tedavisi hakkında

Çene eklemi tedavisi hakkında

Günümüz yaşantısında diş gıcırdatma, çene eklemi ağrıları ve eklem sesleri çok sık karşımıza çıkmaktadır. Kapanış bozukluğu, stres, erken temas gibi faktörler çene eklemi rahatsızlıklarına sebep olmaktadır. Çene eklemi (temporomandibular eklem) oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Sağ ve sol olmak üzere iki çene eklemi mevcuttur.

Eklem problemleri başlangıçta ses (clicking), hafif ağrı ve çenede kayma şeklinde kendilerini gösterirler. İlerleyen aşamalarda ise bunlara ek olarak şiddetli ağrılar, baş-boyun ve kulak bölgesine yayılan ağrı, ağız açmada kısıtlılık gibi semptomlar görülür.

Eklem rahatsızlarında birkaç farklı tedavi yöntemi uygulanmakla birlikte en çok eklem splintleri uygulanmaktadır. Eklem splinti, çene eklemi ve diskine gelen yükleri azaltmak, kasları rahatlatıp ideal kapanış kas hafızasını oluşturmak ve temporomandibular eklem bölgesindeki hasar görmüş dokuların tamirine izin vermek amacıyla kullanılmaktadır.

Bu makale 23 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dt. Ahmet Yaşar

Uzm. Dt. Ahmet Yaşar, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı'nda doktora eğitimini tamamlamış ve Ortodonti Uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına Ortodonti Uzmanı Ahmet Yaşar Özel Kliniği'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Çene eklemi
Uzm. Dt. Ahmet Yaşar
Uzm. Dt. Ahmet Yaşar
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube