G noktası nedir nerededir ?

G noktası nedir nerededir ?

Bu nokta vagen girişinin 2-3 cm kadar içinde ve vagan ön duvarındadır. Burası ilişki esnasında hassaslaşmakta ve şişerek daha belirgin hale gelmektedir. İdrar kesesi ile üretranın birleştiği yer en hassas olan bölümdür. Bu nokta kadında çoklu orgazmdan sorumludur. Yani klitoris uyarımı ile erkektekine benzer tek orgazm olurken bu noktanın uyarılmasıyla sayıları yüzlerle ifade edilen çoklu ve çok daha doyurucu olabilen orgazmlar meydana gelmektedir. 

Bu bölüme yapılan dolgu maddesi burayı daha belirgin ve şiş hale getirmekte ve ilişkide uyarılmasını belirgin bir şekilde artırmaktadır.Bu işlem için kullanılan maddeler teosyan, restilan, biopolimer, puragen gibi yüz ve dudak dolgularında kullanılan maddelerdir. Bu işlemin süresi kullanılan dolgu materyaline göre 6 ay dan 2 yıla kadar değişmekte olup memnuniyet oranı % 90 lara ulaşmaktadır. 

DOLGU UYGULAMASI NASIL YAPILIR

Hasta litotomi dediğimiz normal jinekolojik muayene pozisyonunda yatar. Vagende gerekli temizlik ve asepsi ortamı sağlanır. Yukarda tariflediğimiz noktaya dolgu maddesi 1-2 cc kadar enjekte edilir. İşlem 5-10 dakika kadar sürer. Vagene tampon konur. 4-5 saat sonra çıkartılır. Ertesi gün ilişkiye müsade edilir. Bu işlemden sonra hastanede ya da muayenehanede yatmak gerekmez. Hasta evine gönderilebilir. 

Kişisel kanaatim: Bir çok konunun tabu sayıldığı ülkemizde bu konuların da  gündeme gelmediği herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle çiftler cinsel sorunlarını irdelemeli ve gerekli çözümü aramalıdır. Bu işlem kanaatimce cinsel ilişkiden alınan hazzı son derece artırmaktadır ve memnuniyet oranı çok yüksektir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Turgay Karakaya

Etiketler
G noktası nedir
Op. Dr. Turgay Karakaya
Op. Dr. Turgay Karakaya
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube