Evlilikte cinsel problemler mi yaşıyorsunuz?

Evlilikte cinsel problemler mi yaşıyorsunuz?

Evliliğinizde cinsellikten uzaklaştığınızı hissediyorsanız, iletişime düşündüğünüzden daha fazla önem vermeniz gerekiyor.

Evlilikte hayatın zorluklarını, günlük stresi azaltan yegane yerlerden biri yatak odası hayatı. Araştırmalar gösteriyor ki iyi bir cinsel aktivitesi iyi olan çiftlerin sorunlarını çözme konusunda daha esnek davranabiliyorlar olmaları.

Bir ilişkide cinsel ilişki sıklığı, her çift için farklı anlam ifade edebiliyor. Genellikle görülen durum ise ilişkinin ilk zamanlarında daha düzenli ve daha sık seks yapılırken, ilişki ilerledikçe cinselliğin daha da seyrekleşmesi. Evlilikte seks hayatının gün geçtikçe daha soluk hale gelmesi de partnerler için bazen tamamen normal karşılanabilirken, bazen oldukça endişe verici bulunabiliyor.

Uzmanlar bu durumun tamamen normal olabileceği konusunda hemfikir. Dr. Jess O’Reilly, “ilişkilerinin belirli bir döneminde arzuları azalmayan bir çift tanımıyorum” diyor: “Cinsel arzu, yaş ilerledikçe azalabildiği gibi, ilişki ilerledikçe de azalabiliyor.”

Dr. O’Reilly’e göre cinsel arzu biraz da karmaşık bir konu. Uyarılma, hem zihinsel hem de fiziksel olarak gerçekleşmesi gereken bir durum. Özellikle iş hayatının yorucu temposu, hem vücudumuzun hem de zihnimizin fazlasıyla ‘çevrimdışı’ kalmasına neden olabiliyor.

Böyle yorucu zamanlarda cinsel yaşamın sekteye uğraması normal kabul edilebilir ve her zaman evliliğin seksi öldürdüğü anlamına da gelmez. Bir süreliğine yatak odası maceralarına ara vermekle cinselliğin hayatınızdan çıkıp gitmesi arasında büyük farklar vardır. Ancak yine de, eğer ilişkinizin ‘sekssiz’ bir ilişkiye doğru ilerlediğini düşünmeye başladıysanız, konuyu biraz daha derinlemesine ele almaya ihtiyacınız olabilir.
 
Eşinize karşı cinsel soğukluk yaşıyorsanız bunun bir sonuç olduğunu ,sürecin altında yatan asıl sebeplerin neler olabileceğini   anlamak için de bir uzmandan destek almanızın büyük oranda fayda sağlayacağını hatırlatmak isterim.

Bu makale 21 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Aile Danışmanı Sedef Bal

Başkent Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Sosyolojiye olan yoğun tutkusundan dolayı ayrıca Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirmiştir. Mezuniyetiyle beraber, Sağlık Bakanlığı hastanelerinden  sonra gelen Türkiye'nin en büyük Özel  Hastane Gurubunun Saglik Turizmi süreçlerinde görev alarak uzun yıllar hem yöneticilik yapmış hen de aktif danışan göreme ayrıcalığı yaşamıştır. Aile yapısı, ailevi sorunlar ve aile içi ilişkiler özelinde uzmanlaşmak için  Ankara Üniversitesi onaylı 450 saatlik Aile Danışmanlığı ve Çift Terapisi ''Uygulamacı'' eğitimlerini almıştır. Kendini Çocuk Ergen Psikolojisinde geliştirmek için Oyun Terapisi  eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak kısa bir zaman sonra danışan görme fırsatı elde etmiştir. Gönüllü olarak bazı sivil toplum örgütlerinde çalışmıştır. Bu süreçte aldığı  Resim Analizi e ...

Etiketler
Çift terapisi
Aile Danışmanı Sedef Bal
Aile Danışmanı Sedef Bal
Ankara - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube