Estetik operasyonu için hazır olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Estetik operasyonu için hazır olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Estetik ve kozmetik uygulamalara ilgi gün geçtikçe daha fazla artıyor. Ancak buna rağmen estetik operasyonlara karşı birçok farklı bakış açısı var. Kimileri estetik operasyonların erken yaşlarda gereksiz kimileri ise genç kuşakta birbirinin kopyası insanların oluştuğunu düşünüyor. Tüm bu farklı düşüncelere rağmen estetik operasyonlara ilgi ve harcanan para sürekli olarak artıyor. Üstelik sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada…

Peki, estetik operasyonun bir zamanı var mı? Bu sorunun cevabı çok basit: Elbet ki var. Yaşınızın 16-17’yi geçmesi estetik operasyon yaptırmak için sadece yasal bir süreç; ancak estetiğe psikolojik olarak hazır olup olmadığınızın kriterini yaşınız değil; hazırlığınız belirleyecek. Nasıl ki doğru dövmeyi bulmak için yaşının biraz daha olgunlaşıp doğru motife karar vermeniz gerekiyorsa; estetik operasyonlarda da kişinin psikolojik hazırlığı oldukça önemli.

Estetik operasyonu için hazır olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Öncelikle operasyon yaptırmak istediğiniz bölgenin sizin için gerçekten rahatsız edici olduğuna emin olmalısınız. Özellikle rahatsız olduğunuz bölge sağlık sorunu da yaratıyorsa operasyon konusunda emin olabilirsiniz. Operasyon sonrasında sonuçtan memnun kalsanız bile değişimden veya dış etkenlerden kaynaklı olarak rahatsız olmayacağınıza emin olmak zorundasınız. Operasyon sonrası kontrollerinizi yaptıracak ve iyileşme süresinde sabırlı olabileceğinize de inanmalısınız. Eğer tüm bu evrelere hazırsanız, estetik operasyona da hazır sayılırsınız.

Türkiye’de yapılan araştırmalara göre en çok burun ameliyatı gerçekleştiriliyor. Bunun sebebi, ırksal özelliklerimiz. Ayrıca burun estetik operasyonunun diğer estetik operasyonlardan farkı ve ayrıcalığı, yüzün en görülür noktasında bulunması ve altın oranı oldukça fazla etkilemesi. Bu nedenle burun estetik operasyonu gerçekleştirmek isteyen hastalarımız psikolojik olarak ameliyata bizim de desteklerimizle oldukça hazır olmalı.

Peki, burun estetik operasyonu ne zaman yapılmalı?

Öncelikle yüz ve burun bölgesinin gelişiminin tamamlanması gerekir. En erken ve ideal olarak 17 – 18 yaş uygun sayılır. Kadınlarda 1 – 2 sene daha erken operasyon gerçekleştirilebilir. Burun ve yüz bölgesi tam olarak gelişimini tamamlamadan operasyon gerçekleştirilirse zaman içinde gelişimle birlikte bozulmaya sebep olabilir. Fakat nefes alma problemi veya travma sonrası burnu kırılan hastalarda daha erken yaşta düzeltme ameliyatı yapılabilir.

Tabii ki bu fiziksel özelliklerin hazır olmasıyla ilgili kriterler. Yukarıda bahsettiğimiz gibi ilk önce psikolojik olarak hazır olunması oldukça önem taşıyor. Bu nedenle, burun estetik operasyonu yaptırmak isteyen hastalarımız öncelikle bizlere başvurarak fikir almalı ve yardımlarımızla doğru zaman belirlenmelidir.

Güzel ve sağlıklı günler dilerim…

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Önder Akdeniz

Op. Dr. Önder AKDENİZ, 1972 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Ankara’da bitirmiştir. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1996-2000 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı'nda yapmıştır. 2000-2001 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Bölümünde gözlemci olarak çalışan Op. Dr. Önder AKDENİZ, 2001-2002 yılları arasında Universal Hospital Alman Hastanesi'nde, 2002-2014 yılları arasında ise Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görev yapmıştır. Mesleki çalışmalarına Bursa Ceylan İnternational Hospital devam eden Op. Dr. Önder AKDENİZ'in başlıca ilgi alanları; Burun Estetiği ve Cerrahisi, Septoplasti Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Endonazal Endosko ...

Etiketler
Estetik operasyonu için hazır olduğunuzu nasıl anlarsınız?
Op. Dr. Önder Akdeniz
Op. Dr. Önder Akdeniz
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube