Estetik operasyona ne kadar hazırsın?

Estetik operasyona ne kadar hazırsın?

Motivasyonunuzu tartın: Estetik operasyon geçirmeyi sadece ama sadece sizin istemeniz ilk koşuldur. Bir anlık öfke veya bunalımla karar vermemelisiniz. Yakınlarınızın, eşinizin veya arkadaşlarınızın isteği değil; tamamen sizin isteğiniz doğrultusunda karar vermelisiniz. Bu nedenle motivasyonunuzu tartmanız çok önemli.

Beklentilerinizi realite üzerine kurun: Demek istediğim, bambaşka biri olmayacaksınız. Biz doktorlar, sizin güzelliğinizi ön plana çıkarmak için pürüzleri ortadan kaldırırız, yeni bir siz yaratamayız. Bu nedenle, beklentileriniz realite üzerine kurulmalı. Eğer bir ünlüye tıpatıp benzemek için estetik olmak istiyorsanız, bunun bir realiteden geçmediğini bilmeniz gerekir.

Gündelik yaşam problemlerinize çözüm olarak görmeyin: Evet, estetik operasyonların sonucu, size daha fazla özgüven kazandıracaktır. Bu özgüven ise, daha başarılı olmanızın yolunu açacaktır. Ancak unutmayın ki, başarı ve mutluluk sizin elinizde. Estetik operasyonlar, siz mutlu olmadığınız sürece başarı yolunda size fayda sağlamaz. Özetle, eşinizle olan problemleri estetik ameliyat ile çözebileceğinizi düşünerek operasyon talebinde bulunmamalısınız. Ya da iş yaşamınızdaki aksiliklere estetik operasyonu kesin çözüm olarak görmemelisiniz. Bu tür bir yaklaşım, operasyon sonrası büyük hayal kırıklıklarına uğratarak derin bir depresyona yol açabilir.

Ne istediğinizi net olarak söyleyin: Estetik operasyondan ne beklediğinizi, operasyonun uygulanacağı bölgede nelerden rahatsız olduğunu doktorunuza net olarak bildirin.

Doktorunuzla ortak noktada buluşun: Doktorunuza tam olarak kendinizde neyi beğenmediğinizi, neyi yapmasını istediğinizi ve ne beklediğinizi söyleyin. Estetik operasyonu öncesi doktor ve hasta ortak çerçevede buluşmalı, bunu unutmayın.

Depresyon sürecine dikkat: Operasyon sonrası geçici de depresyon riskine hazır olun. Her ne kadar operasyon sonucundan memnun kalsanız bile, bazı hastalar yeni görüntüsüne alışırken zorluk çeker. Ancak bu süre geçicidir. Bu evreleri göz önünde bulundurun.

En önemli soruyu kendinize mutlaka sorun!

Neden estetik operasyon geçirmek istiyorum?

Haklı nedenler:

·         Güzel olduğumu biliyorum, ancak burnumdaki kemerden rahatsızım.

·         Burnum yüzüme göre büyük.

·         Burun ucum yüzüme göre geniş.

·         Göze daha hoş görünmek istiyorum.

·         Mesleğim nedeniyle sürekli bakımlı ve estetik görünmem gerekiyor.

·         Burnumdaki estetik pürüzlerden rahatsızım.

Sağlıksız nedenler:

·         Estetik ameliyat olursam kendime güvenimin artacağını düşünüyorum.

·         Arkadaş çevremde daha popüler olmak ya da çevremi genişletmek istiyorum.

·         Eşimle ayrılmak üzereyiz, güzelleşerek ona ders vermek istiyorum.

·         Aldatıldığımdan şüpheleniyorum, güzelleşerek ona daha çekici gelmek istiyorum.

·         Sevgilimin hayran olduğu oyuncuya benzemek istiyorum.

·         Hayran olduğum oyuncuya benzemek istiyorum.

·         Estetik ameliyat çok popüler. Burnuma neler yapılabilir?

·         Hayatımdan memnun değilim. Yeni bir başlangıç yapmak istiyorum. Bu nedenle işe burnumdan başlamak istedim.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Önder Akdeniz

Op. Dr. Önder AKDENİZ, 1972 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Ankara’da bitirmiştir. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1996-2000 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı'nda yapmıştır. 2000-2001 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Bölümünde gözlemci olarak çalışan Op. Dr. Önder AKDENİZ, 2001-2002 yılları arasında Universal Hospital Alman Hastanesi'nde, 2002-2014 yılları arasında ise Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görev yapmıştır. Mesleki çalışmalarına Bursa Ceylan İnternational Hospital devam eden Op. Dr. Önder AKDENİZ'in başlıca ilgi alanları; Burun Estetiği ve Cerrahisi, Septoplasti Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Endonazal Endosko ...

Op. Dr. Önder Akdeniz
Op. Dr. Önder Akdeniz
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube