Estetik labioplasti

Estetik Labioplasti

Estetik labioplasti

Vajinoplasti vaginaya yapılan düzeltme ameliyatlarına verilen genel  isimdir, vaginanın daralmasını ve sıkılaşması sağlanır.  

Bir kadının dış genital organlarını klitoris, dış dudaklar, iç dudaklar ve vagina olarak sayabiliriz. Bu yapılar normal olarak her kadında bulunur ancak yapı ve görünümleri açısından farklılıklar gösterebilir veya doğumdan sonra görünüm ve işlevlerinde değişimler olabilir. 

Estetik Labioplasti

Uzun ve sarkan dış dudakların estetik bir biçimde kısaltılmasıdır. Normalde doğum yapmamış kadınlarda dış ve iç dudaklar vagina girişini kaparlar. İç dudaklar normalde dış dudakların içerisinde yerleşir, dıştan bakıldığında genellikle görülmez. Ancak bazı kadınlarda iç dudaklar dış dudakların arasından dışarı doğru uzayabilir, sarkabilir, rengi ileri derecede koyu olabilir. Aynı şekilde dış dudaklar da normalden uzun veya kalın olabilir veya iki taraf arasında büyüklük açısından farklılıklar olabilir. Son yıllarda kadınların kendilerini tanımaları, vücutlarını ve cinselliklerini keşfetmeleri onlara bir çok faydalar sağlarken, bununla beraber bir çok olumsuzlukları da beraberinde getirmiştir. Kadınlar kendilerini diğer kadınlarla kıyaslama ve dış genital organlarının görümünden şikayetçi olmaya başlamışlardır. Bu şikayetler özellikle genital bölgedeki dış ve iç dudakların uzun, sarkık, koyu renkte, normalden kalın olması gibi farklılıklardan kaynaklanmaktadır. Bazı kadınlarda bu saplantı haline gelerek büyük psikolojik problemlere yol açabilir, cinsel ve aile yaşamlarını olumsuz yönde etkileyebilir.

Nasıl ki kadınlar sarkık karınlarından ya da kemerli burunlarından rahatsızlık duyabilirlerse aynı şekilde dış genital organlarının görünümünden dolayı da utanabilir, bu durum bazen eşlerinden soğutarak aile içi cinsel problemlere dönüşebilir. Ancak ne var ki günümüzde çok az kadın bu şikayetini dile getirerek doktorundan yardım istemektedir. Bu durumda bahsedilen şikayete yönelik cerrahi olarak düzeltme yapılmaktadır. Gerekirse labioplasti ile dış ve iç dudaklar kısaltılır, inceltilir veya diğeri ile aynı büyüklüğe getirilir.

Labioplasti (dış dudak düzeltme) ameliyatı

Tedavi öncesi ve sonrası görüntülerin websitelerinde yayınlanmasına kısıt ve sakınca getirildiğinden ameliyat öncesi ve sonrası durumlar ve görüntülerle ilgili bilgi almak ve örnekleri görmek için doktorunuzdan ücretsiz randevu alabilirsiniz.   Labioplasti ameliyatlarında operasyonun şekline hasta ile doktor birlikte karar vereceğinden mutlaka muayene edilmeli ve karar buna göre verilmelidir. Operasyon genellikle bir gün içinde, muayenehanede ya da  hastanede gece yatışına gerek kalmadan tamamlanmaktadır, fakat farklı durumlar ve estetik işlem talebine göre ayrıntılar ancak muayene edildikten sonra tartışılmaktadır.

Bu makale 11 Nisan 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Uğur Ateş

Op. Dr. Uğur Ateş ; 1963 Karabük doğumlu olup Karabük Demir-Çelik A.Lisesini birincilikle bitirdikten sonra 1980’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine başlayarak 1986 yılında Tıp Fakültesinden üçüncülükle mezun oldu. Aynı yıl Türkiye Klinikleri Dergisi’nin Tıp Bilimleri Yarışmasını birincilikle kazanmıştır. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilimdalı’ndan 1991 yılında aldı.1991-93 yıllarında Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1993 kısa dönem askerlik sonrası, Mart 1993 yılından itibaren Bezmialem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde ve 2010 yılından itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştı. Evli ve iki çocuk babası olup İstanbul’un merkezinde yer alan eğitim ve araştırma hastanesinin hastalarının yoğunluğu, olgu ...

Etiketler
Kadın genital estetiği
Op. Dr. Uğur Ateş
Op. Dr. Uğur Ateş
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube