Estetik göğüs büyütme

Estetik göğüs büyütme

Pek çok kadın memelerinin büyüklüğünden ve biçiminden memnun değildir. Doğal olarak küçük, içi boş göğüslerin giysileri doldurması güçtür ve benlik algısını bozabilir. Memeler yapısal olarak küçük olabilir ayrıca yaşam sitili, yaşlanma, memelerin hacim kaybetmesine yardım edebilir. Hamilelikler , süt verme, kilo kayıpları da memelerinin içinin boşalmasına neden olur. Meme protezleri içi boşalmış ve küçük memeleri büyüterek meme ile vücudun kalanı arasındaki doğal dengeyi sağlar. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki estetik meme büyütme ameliyatlarından sonra kadınların kendine güveni artmaktadır hayata daha pozitif bakıyorlar. Memeler giysileri daha iyi doldurduğu için daha da çekici görünüyorlar.

Estetik meme büyütme ameliyatları öncesinde nelere dikkat edilmelidir?

Estetik meme büyütme ameliyatından önce memenin radyolojik incelenmesi yapılmalıdır. Bu inceleme eğer aday genç, muayene esnasında problemi yoksa meme ultrasonografisi ile yapılabilir. Hastamız orta yaşlı ise, daha önceden bazı şikayetleri varsa, muayene bulguları varsa mamografi ile yapılabilir. Kan sulandırıcı ilaçlar özellikle ağrıkesiciler ameliyattan bir hafta öncesinde kesilmelidir. Estetik meme büyütme ameliyatı olacak kişinin meme uçlarından süt geliyorsa bu sonlandıktan sonra ameliyat olmalıdır.

Meme büyütme ameliyatlarında meme protezi hangi alandan kesi yapılarak meme altına yerleştiriliyor?

Meme protezleri, koltuk altından, meme ucunun renkli kısmından ya da meme altındaki kıvrımdan yerleştirilmiştir. Koltuk altından meme protezi yerleştirmede daha az iz kalacağı söylense de teknik zorluklar ve estetik sonuçları nedeniyle yaygınlaşmamıştır. Küçük protezler ve serumlu protezlerle sınırlı kalmıştır.. Meme ucu ve meme altı kıvrımı en çok kullanılan alanlardır.Meme ucundan protezin yerleştirilmesinde, yerleştirilecek protezin büyüklüğü ve çapı ile meme ucundaki renkli kısmın çapı arasındaki ilişki çok önemlidir. Küçük bir meme ucundan büyük bir protezi yerleştirmeye çalışmak doğru bir seçim olmayabilir. Meme ucunda yapılan kesiler kullanılan tekniğe göre süt kanalları ile temas edebilir ki bu protezin bakterilerle temas etmesine yol açabilir. En önemlisi ise kırmızı renkli areola üzerinde beyazlaşma yapan izlerdir.Ayrıca kas altına bu yolla protez yerleştirmek zor olabilir.Meme altı kıvrımı iz bakımından diğer yöntemlere göre daha dezavantajlı olsa da en çok tercih edilen yerdir. Nedenleri söyle sıralanabilir ; Cerraha iyi bir görüş acısı ve manevra alanı verir ki bu özellikle anatomik ‘’ damla’’ şekilli protezler için çok önemlidir. Meme dokusu ve kanalları ile kesinlikle temas etmeden protez yerleştirilebilir. Eğer aşırı yara iyileşmesi problemi ( hipertrofikskar) yoksa genellikle meme altındaki izler belirsizdir.

Estetik Meme Büyütme ameliyatında yerleştirilecek silikon protezin büyüklüğüne nasıl karar verilir?

Hem estetik meme büyütme ameliyatı olmak isteyen kişinin isteklerine hem de o kişinin memesinin boyutlarına göre karar verilir. Kullanılacak protezin genişliği meme genişliğini eğer geçerse üst üste yerleştirilmiş balonlar gibi aralarında geçiş problemi olur çok dar bir protez konulursa da istenilen sonuç alınamaz. Aşırı yüksek bir protez de mevcut meme dokusuna baskı yapıp onu inceltebilir.

Meme protezleri şekillerine göre farklı olabilirler mi?

Meme protezleri yuvarlak veya damla şeklinde piyasaya sunulmaktadır. Yuvarlak protezin sadece iki boyutu değişiklik gösterirken (çap ve projeksiyon) damla protezin üç boyutu değişebilir (genişlik, yükseklik, ve projeksiyon) . Damla şeklinde protez çok dikkatli yerleştirilmelidir. Eğer uygun pozisyonda olmazsa memede şekil bozuklukları olabilir. Göz yaşı şeklinde protezleri dengeli ve ılımlı büyütme sağlar. Yuvarlak meme protezleri memenin hem üst hem de alt kısmına hacim kazandırır.

Meme protezi göğüs de hangi dokunun altına yerleştirilebilir?

Eğer hastanın cilt altı dokusu uygun ise yani protezi iyice örtüp kamufle edebilirse protez meme dokusunun hemen altına yerleştirilebilir. Bu nispeten daha az ağrılı bir işlem ve cerrah içinde düz bir girişimdir. Ancak hastanın cilt altı dokusu protezi örtüp saklamaz ise bunu sağlamak için özellikle protezin üst kısmı Pektoralis Major denilen bir kasın altına yerleştirilir. Bu girişim teknik olarak biraz daha karışık ve hasta içinde daha ağrılı olabilir ama iyi bir estetik sonuç alınır. Bazı özel durumlarda iki teknik birleştirilebilir.

Meme estetiği ameliyatından sonra nelere dikkat emek gerekir?

Hemen ameliyat sonrası birkaç gün dinlenmek çok önemlidir. Şişmeyi ve morarmaları önlemek için özel bir sutyen kullanılır. İlk hafta estetik meme büyütme ameliyatı olan kadınlar genellikle 3-4 gün içinde normal yaşamlarına dönerler ancak ilk hafta aşırı yorgunluktan kaçınmak gerekir.Ameliyat sonrası 2-3 haftada hafif spora başlayabilir ama göğüs ve kolları içeren egzersizlerde dikkatli olunmalıdır.Dört , altı hafta sonra tüm aktiviteler güvenle yapılabilir.

Meme protezler ne kadar süre dayanır ve meme protezi patlar mı?

Özellikle FDA onaylı protezler çok ciddi araştırmalar ve dayanıklılık testleri sonrası hekimlere ulaştırılır. Bu yüzden insan vücudunda delici bir yaralanma oluşturacak bir travma olmadığı sürece kaliteli protezler bütünlüklerini korurlar.

Meme protezi yerleştirilmesinden sonra meme de yapılacak radyolojik incelemelerde güçlük oluşur mu?

Meme protezleri memenin radyolojik incelenmesine engel olmazlar ancak meme inceleyecek radyoluğun meme protezli hastalar konusunda deneyimli olması işlemi kolaylaştırır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ali Teoman Tellioğlu

Prof. Dr. Ali Teoman TELLİOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1983 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1990 - 1996 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Ayrıca 1998 yılında Japonya Showa Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümünde konuk araştırmacı olarak görev almıştır. Ankara Numune Araştırma ve Eğitim Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik cerrahi bölümünde 1996 ve 1998 yılları arasında Başasistan ve 1998 yılında Ankara Onkoloji Hastanesinde uzman doktor olarak,  1998 – 2000 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Cerrahi ABD’de Yardımcı Doçent olarak gör ...

Etiketler
Göğüs büyütme
Prof. Dr. Ali Teoman Tellioğlu
Prof. Dr. Ali Teoman Tellioğlu
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube