Estetik dolgu uygulamaları

Estetik dolgu uygulamaları

Yaşlanma, güneş hasarı, kilo dalgalanmaları ve diğer genetik ve yaşam tarzı faktörleri, kemik yoğunluğu kaybı ve cildin kollajen ve elastininin parçalanması şeklinde yüz yaşlanmasına katkıda bulunur. Bu faktörler, yüzeysel ve derin kırışıklıkların yanı sıra yüzde hacim kaybına da neden olur. Bunları tedavi etmek için dolgu maddelerinin kullanımıyla cerrahi olmayan yüz gençleştirme işlemi gerçekleştirilir.

Bugün yüzdeki çöküklükleri ve kırışıklıkları doldurmak için kullanılabilecek olan ciddi testlerden geçmiş ve FDA tarafından onaylanmış biyolojik olarak uyumlu, enjekte edilebilir dolgu maddeleri bulunmaktadır. Bu maddelerin sonuçları, kullanılan ürüne bağlı olarak, sekiz aydan iki yıla kadar süren bir süre kalıcıdır.

Estetik Dolgular Nerelerde Kullanılır?

Aşağıdakilerden herhangi birini düzeltmek isterseniz bir dolguyu düşünebilirsiniz:Derin alın kırışıklıkları, kaşlar arasındaki derin dikey çizgiler, göz çevresindeki derin kaz ayakları, yanaklarda veya göz altlarında çökmeler, küçük çene ucu, zayıf dudak hatları ve ince dudaklar dolgu ile güzelleştirilebilir. Boyunda bulunan yatay çizgiler güzelleştirilebilir.

Estetik Dolgu Uygulaması Yüzde Cildin Niteliğini Değiştirebilir mi?

Gençlik aşıları diye tanımlanan yüzde oluşan hacim kayıplarını yerine koymaktan ziyade cildin su miktarını artıran kuruluğunu gideren daha parlak görünmesini sağlayan dolgular da uygulanabilir. Etkileri uygulama sonrası 1-2 ay sonra başlar ve 9-12 ay kadar sürer.

Estetik Dolgu Uygulaması ve Sonrası Nasıl Olur?

Estetik Dolgu Uygulaması muayenehanede ve kısa süre içerisinde yapılabilir. Bölgeyi uyuşturmak için genellikle topikal bir anestetik (krem) kullanılır. Enjeksiyon alanında, genellikle 48 saat içinde azalan küçük bir şişlik olabilir. Bunu azaltmak için buz ve ödem giderici ilaç kullanılabilir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ali Teoman Tellioğlu

Prof. Dr. Ali Teoman TELLİOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1983 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1990 - 1996 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Ayrıca 1998 yılında Japonya Showa Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümünde konuk araştırmacı olarak görev almıştır. Ankara Numune Araştırma ve Eğitim Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik cerrahi bölümünde 1996 ve 1998 yılları arasında Başasistan ve 1998 yılında Ankara Onkoloji Hastanesinde uzman doktor olarak,  1998 – 2000 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Cerrahi ABD’de Yardımcı Doçent olarak gör ...

Etiketler
Estetik dolgu
Prof. Dr. Ali Teoman Tellioğlu
Prof. Dr. Ali Teoman Tellioğlu
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube