Erken yaşta rinoplasti

Burun estetiği (rinoplasti) 18 yaş altı yapılabilen bir estetik ameliyattır.

Erken yaşta rinoplasti

Burun estetiği (rinoplasti) 18 yaş altı yapılabilen bir estetik ameliyattır. Fakat ameliyat yaşının belirlenmesinde kişinin duygusal ve yapısal durumları incelenmelidir. 

Ergen kişinin şikayeti solunum problemi oluşturacak derecede travmatik bir burun ise puberta sonrası kızlarda 14 erkeklerde 16 yaşından sonra burun estetiği yapılabilir. Solunum problemi çok ciddi durumda olan çocuklarda bu ameliyat daha erken yaşlarda burun büyüme noktaları gözetilerek yapılabilir.

Yapısal olgunluk dışında duygusal olgunlukta ameliyat yaşını belirleyen diğer bir etkendir. Adayın yüzdeki kalıcı değişikliği kabullenebilecek bir olgunlukta olması istenir. 

Dolayısıyla çocuk yaştaki burun estetiği kişinin duygusal ve yapısal olgunluğu değerlendirilerek ve aileleri ile bu konu tartışılarak verilmelidir.

Bu makale 20 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Deniz Demir

Doç. Dr. Deniz Demir,1976 yılında Trabzon’da doğan Dr Deniz Demir. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden (Çapa Tıp ) 1999 yılında mezun oldu. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavını kazanarak İstanbul Tıp Fakültesinde (Çapa Tıp ) Kulak Burun Boğaz ihtisasına başladı ve 2004 yılında Kulak Burun Boğaz uzmanı olmuştur. İlk görev yeri olan  Zonguldak Çaycuma Devlet Hastanesi’nde operatör doktor olarak atanmıştır. Aynı yıl yedek subay olarak Ankara GATA Askeri Hastanesi’nde KBB Anabilim Dalında askerlik görevine tabip asteğmen olarak başlamıştır. Askerlik görevini tamamlayıp, 2009 yılında Keşan Devlet Hastanesi’ne tayin olmuştur. 2014 yılında uzman doktor olarak, 2015 yılında ise Yardımcı Doçent olarak Sakarya Üniversite Tıp Fakültesi’nde çalışmalarını sürdürmüştür. Aynı yıl içerisinde Türk Kulak Burun Boğaz Derneğinin eğitim bursuna hak ...

Etiketler
Burun estetiği ve insan psikolojisi
Prof. Dr. Deniz Demir
Prof. Dr. Deniz Demir
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube