Eriyen stent nedir?

Eriyen stent nedir?

Normal stentler ve ilaçlı stentler çoğunluğu çelikten yapılmış metalik alaşımlardır. Bunlar damara yerleştirildiğinde ömür boyu kalırlar. Son yıllarda geliştirilen eriyen stentler ise organik maddeden yapılmıştır. Damardaki açıklığı sağladıktan sonra 2 yıl içinde eriyerek kaybolmaktalar, bu sayede damar orijinal halini muhafaza etmektedir. Damarın kasılıp gevşemesi daha rahat olmaktadır.

Eriyen stentlerin bu özellikleri özellikle bazı hastalarda (genç hastalar, uzun stent gerektiren hastalar, sol ana damar uç kısımlarında darlık olan hastalar..) tercih edilmesine neden olmaktadır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mehmet Aksoy

Prof. Dr. Mehmet AKSOY, 1965 yılında Gaziantep’te doğmuştur.1983 yılında Gaziantep Lisesi’nden mezun olmuştur. Üniversite öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) tamamladıktan sonra 1990 yılında tıp doktoru ünvanını almıştır. 1 yıl mecburi hizmetten sonra İstanbul Şişli Etfal Hastanesi Dahiliye Kliniği ve sonrasında İstanbul Siyami Ersek Kalp Hastanesi Kardiyoloji Bölümünde ihtisasını yapmış ve 1996 yılında kardiyoloji uzmanı olmuştur. 2000 yılına kadar Siyami Ersek Kalp Hastanesi’ nde kardiyoloji uzmanı olarak çalışmıştır. 2000 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kardiyoloji Anabilim Dalı’nın kuruluşunda yer alarak Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmış, 2000 yılında doçent, 2006 yılında profesörlük ünvanını kazanmıştır. AKADEMİK GEÇMİŞİ Prof. ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Stent nedir
Prof. Dr. Mehmet Aksoy
Prof. Dr. Mehmet Aksoy
Gaziantep - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube