Eksik dişler ve implant

Eksik dişler ve implant

Çok diş eksikliği ve implant:

Ağızda birden fazla diş eksikliği olması çiğneme fonksiyonunun yanında estetik ve en önemlisi konuşmayı da olumsuz yönde etkileyecektir. Diş eksikliklerinin değerlendirilmesinde eksik dişlerin yan yana olması veya ayrı yerlerde olması tedavi planını etkileyene bir unsurdur. Yan yana iki dişin çekildiği durumda boşluğun durumuna göre bir veya bazen iki imlan yapmak gerekebilir.

implant diş

Mesafe kısa ise iki implant için yeterli boşluk olmaz ve bir implant üzerine yapılacak iki diş ile eksik dişler tamamlanabilir. Genellikle ön bölgede dişlerin küçük olduğu durumlarda bu şekilde implant üzeri diş kaplaması tercih edilir.

Tam dişsiz ağızda implant:bütün dişler çekilmiştir ve klasik tam damak protezi kullanımı konforsuz ve fonksiyonsuz

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Sertaç Kızılkaya

1992 yılında İstanbul Ü. Diş Hek Fak mezun oldu.

Ünüversiteden mezun olduktan sonra estetik diş hekimliği implant ve lamina konularında yurt içi ve yurtdışı birçok mesleki bilimsel kongre ve sempozyumlara katıldı.

Büyük bir hastanenin diş kliniğinde çalıştıktan sonra kendi muayenehanesi kurdu.15 yıldan fazla süre ile muayenehanesinde serbest diş hekim olarak çalıştıktan sonra 2013 yılında İstanbul Küçükçekmece E 5 Yanyol No 108 adresinde bulunan Korudent diş kliniğini kurdu. Halen kendi kliniğinde hasta kabul etmektedir. 

Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya

Etiketler
İmplantın ömrü
Dt. Sertaç Kızılkaya
Dt. Sertaç Kızılkaya
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube