Nedir bu gülüş tasarımı ?

Gülüş tasarımı, hastanın gülümsediği zaman rahatsızlık duyduğu, özgürce gülümsemesini engelleyen, kısacası özgüvenini zedeliyen eksikliklerin hekim tarafından tespit edilip, hasta-hekim işbirliğiyle tedavi edilmesini ifade eder.

Nedir bu gülüş tasarımı ?

NEDİR BU GÜLÜŞ TASARIMI ?

Gülüş tasarımı, hastanın gülümsediği zaman rahatsızlık duyduğu, özgürce gülümsemesini engelleyen, kısacası özgüvenini zedeliyen eksikliklerin hekim tarafından tespit edilip, hasta-hekim işbirliğiyle tedavi edilmesini ifade eder.

Tedavi sırasında en önemli kriterlerden biri, hastanın hayalini kurduğu, aynaya baktığında görmek istediği gülümsemeyi hekimin anlayabilmesidir. Bu aşamada, hastanın fotoğrafları alınarak işe başlanmalıdır. Bu fotoğraflar üzerinde hasta ile birlikte bir tasarım yapılmalıdır. Bu tasarım, hastanın
istediği gülüşünü hekimin anlamasına yardımcı olur, gerçek eksiklikleri daha net bir şekilde görünmesini sağlar ve uygulanacak tedavi için bir rehber görevi görür. Tasarım yapılırken, hastanın cinsiyeti, yüz şekli, ten rengi, dudaklar, dişler ve diş etleri gibi çevre dokular göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin, keskin hatlı dişler daha belirgin bir görünüm sağlamak için tercih edilebilir. Yuvarlak hatlı dişler genellikle kadın hastalar arasında tercih edilirken, köşeli hatlı dişler erkek hastalar arasında daha yaygın bir tercihtir. Bu nedenle gülüş tasarımı kesinlikle kişiye özgüdür.

Gülüş tasarımında sıkça başvurulan tedavi seçenekleri nelerdir?

Diş beyazlatma (bleaching)
Kompozit laminalar
Porselen laminalar
Tam seramik kaplamalar
Pembe estetik (diş eti estetiği)
Genellikle bu tedavilerden birkaçı bir arada uygulanır.

Gülüş tasarımı ne kadar sürede tamamlanır?

Bu süre, yapılacak işlemlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Hekim, ilk muayenede çizilen plana göre hastaya tedavi süresi hakkında net bilgi verebilir.

Bu makale 17 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Tahsin Demir

Dt. Tahsin DEMİR, 2018 yılında Bursa Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. 2018-2023 yılları arasında Sakarya Üniversitesi-Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Gülüş Tasarımı konsepti ile diş hekimliğinde estetik ve kozmetik tedaviler üzerine yoğunlaşmış, özellikle “Seramik ve Kompozit Laminate Veneer” konusunda kendisini geliştirmektedir. Bursa Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yer alan Özel Gülüş Tasarımı Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde hizmet veren Dt Tahsin Demir, sağlıklı, estetik ve fonksiyonel ağız ve diş tedavileri uygulamaktadır. Dijital diş hekimliği ve dijital gülüş tasarımı ile İmplantoloji ve cerrahi diş tedavisi hizmetleri de sunmaktadır. Dt.Tahsin Demir, İlgi alanlarına yönelik “Temel İmplantoloji ,Laminate Veneer Preparasyon Prensipleri,Sinüs Lifting Prensipl ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Dt. Tahsin Demir
Dt. Tahsin Demir
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube